Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας η Ελλάδα

Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας μπαίνει εκ νέου από τον Φεβρουάριο η χώρα μας. Η κυβέρνηση υπό το βλέμμα των ελεγκτών της τρόικας, που θα έρθουν στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου, καλείται μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες να επιτύχει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα των δύσκολων μεταρρυθμίσεων και να προωθήσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, προκειμένου η χώρα μας να λάβει την 4η δόση του δανε

  • Ant1
Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας η Ελλάδα

Στο «μικροσκόπιο» της τρόικας μπαίνει εκ νέου από τον Φεβρουάριο η χώρα μας. Η κυβέρνηση, υπό το βλέμμα των ελεγκτών της τρόικας, που θα έρθουν στην Ελλάδα στις αρχές Φεβρουαρίου, καλείται μέσα στους επόμενους δυόμισι μήνες να επιτύχει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα των δύσκολων μεταρρυθμίσεων, προκειμένου η χώρα μας να λάβει την 4η δόση του δανείου.

Το χρονικό διάστημα μέχρι τον Μάρτιο, οπότε πρέπει, βάσει του χρονοδιαγράμματος, να εκταμιευθεί η 4η- και υψηλότερη- δόση των 15 δισ. ευρώ του δανείου, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς η κυβέρνηση πρέπει να προωθήσει και να υλοποιήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές.

Στις πρώτες θέσεις του καταλόγου με τις παρεμβάσεις της κυβερνήσης βρίσκεται το νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που αναμένεται να παρουσιαστεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο και στη Βουλή, ενώ ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται και η παρέμβαση στο «μέτωπο» των ΔΕΚΟ και των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η τρόικα αναμένει την παρουσίαση αναλυτικού, ανά τομέα δράσης, σχεδίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v