Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας αναμένει το Βερολίνο

Ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας, ισχυρότερη του αναμενομένου, κατά το τρέχον και το επόμενο έτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Ράϊνερ Μπρούντερλε. Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπρούντερλε ανακοίνωσε ότι φέτος το Γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,3% έναντι του έως τώρα εκτιμώμενου 1,8% ενώ για το 2012 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1,8%. Ακόμη, προβλέπεται ότι το δημοσιονομικό

  • Ant1
Ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας αναμένει το Βερολίνο

Ανάπτυξη της Γερμανικής οικονομίας, ισχυρότερη του αναμενομένου, κατά το τρέχον και το επόμενο έτος, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Ράϊνερ Μπρούντερλε.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπρούντερλε ανακοίνωσε ότι φέτος το Γερμανικό ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά 2,3% έναντι του έως τώρα εκτιμώμενου 1,8% ενώ για το 2012 προβλέπεται ρυθμός ανάπτυξης 1,8%.

Ακόμη, προβλέπεται ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας θα διαμορφωθεί στο επίπεδο του 2,5% έναντι του ΑΕΠ, ήτοι εντός των ορίων που θέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. «Προχωρούμε με ταχύτητα επτά λευγών ενώ άλλοι που ακολουθούν, προχωρούν σαν τις πάπιες», δήλωσε θριαμβευτικά ο κ. Μπρούντερλε.

Στη διάρκεια του 2010, βάσει προσωρινών στοιχείων, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 3,6%, επίπεδο ρεκόρ από την επανένωση έως σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι το 2009 το Γερμανικό ΑΕΠ είχε υποχωρήσει κατά 4,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v