Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρωτοφανής αποζημίωση στην οικογένεια Αξαρλή

Αποζημίωση μαμούθ πάνω από 600.000 επεδίκασε το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης στο σύζυγο και τον τρίχρονο γιο της Στέλλας Αξαρλή που πέθανε το 2007 μετά τον τοκετό από σοβαρότατα ιατρικά λάθη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δικαίωσε την οικογένεια της άτυχης κοπέλας - τον σύζυγό της και τον τριών ετών γιο της - για την από τριμήνου αγωγή που είχαν καταθέσει στο Τριμελές Διοικητικό Πρ

  • Ant1
Πρωτοφανής αποζημίωση στην οικογένεια Αξαρλή

Αποζημίωση μαμούθ πάνω από 600.000 επεδίκασε το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης στο σύζυγο και τον τρίχρονο γιο της Στέλλας Αξαρλή που πέθανε το 2007 μετά τον τοκετό από σοβαρότατα ιατρικά λάθη στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο δικαίωσε την οικογένεια της άτυχης κοπέλας - τον σύζυγό της και τον τριών ετών γιο της - για την από τριμήνου αγωγή που είχαν καταθέσει στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, επιδικάζοντας ποσά 200.000 στον πατέρα, 300.000 στο γιο, αλλά κι ένα ποσό που θα δίνεται σε μηναία βάση ως διατροφή για το παιδί μέχρι το 2025, δηλαδή έως την ενηλικίωσή του.

Το δράμα της οικογένειας ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2007. Η 26χρονη Στέλλα Αξαρλή, έγκυος στο δεύτερο μήνα, ένιωσε πόνους στο στήθος και προσήλθε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου εργαζόταν ο πατέρας ως υπάλληλος. Οι γιατροί την καθησύχασαν, λέγοντάς της πως επρόκειτο για έναν μυικό πόνο και τίποτε άλλο. Ωστόσο, ο πόνος συνεχίστηκε και η Αξαρλή επανήλθε, με τους γιατρούς να διαγιγνώσκουν πλέον μαστίτιδα και να χορηγούν τη σχετική αντιβίωση.

Παρ’ όλα αυτά, οι πόνοι δεν σταματούσαν. Η εγκυμονούσα μετέβη στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» της Αθήνας, όπου διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο. Η νόσος εξελισσόταν ραγδαία λόγω της εγκυμοσύνης, την ώρα που η κοπέλα δεν μπορούσε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία, αφού ήταν έγκυος, αλλά ούτε και να κάνει έκτρωση, λόγω του προχωρημένου της κυοφορίας.

Η Στέλλα θα έπρεπε είτε να κάνει έκτρωση και μετά να προχωρήσει σε χημειοθεραπείες είτε να προχωρήσει με την εγκυμοσύνη και να υποφέρει από την εξάπλωση του καρκίνου, αφού δεν υπήρχε εναλλακτικός τρόπος αντιμετώπισης και είχε ήδη καθυστερήσει πολύ. Διάλεξε το δεύτερο, υπομένοντας τους πόνους, με τον καρκίνο να κάνει μεταστάσεις στα οστά και τον πνεύμονά της, και γέννησε τελικά πρόωρα τον τριών ετών σήμερα Ταξιάρχη.

Αμέσως μετά τη γέννα, η Στέλλα Αξαρλή ξεκίνησε χημειοθεραπείες, αλλά το σχήμα δεν θα κατάφερνε τίποτα, αφού η νόσος είχε προχωρήσει σε ανίατο στάδιο. Πέθανε τον Νοέμβριο του 2007.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v