Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την ελληνική οικονομία

Εντείνεται το παρασκήνιο και οι διαβουλεύσεις για την ελληνική οικονομία και όπως φαίνεται οι Γερμανοί συζητούν, σε συνδυασμό με αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, σχέδιο αγοράς από το Ταμείο Στήριξης Ελληνικών Ομολόγων ή τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα για την επαναγορά τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του τόνισε ότι η Ελλάδα απέδειξε στις αγορές ότι δεν είναι ξεγραμμένη, κάλεσε όλες τι

  • Ant1
Εντείνονται οι διαβουλεύσεις για την ελληνική οικονομία

Εντείνεται το παρασκήνιο και οι διαβουλεύσεις για την ελληνική οικονομία και όπως φαίνεται οι Γερμανοί συζητούν, σε συνδυασμό με αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής πειθαρχίας, σχέδιο αγοράς από το Ταμείο Στήριξης Ελληνικών Ομολόγων ή τη χορήγηση δανείων στην Ελλάδα για την επαναγορά τους.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του τόνισε ότι η Ελλάδα απέδειξε στις αγορές ότι δεν είναι ξεγραμμένη, κάλεσε όλες τις χώρες της Ευρώπης να κάνουν το ίδιο και χαρακτήρισε άδικα τα υψηλά επιτόκια που δανείζεται η χώρα.

Σε μία αναδιάρθρωση χρέους αναφέρθηκε και ένας από τους στενότερους συμβούλους της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγκελας Μέρκελ, σε ομιλία του σε εκδήλωση του Χάρβαρντ στην Αθήνα.

Νέες υποβαθμίσεις του ελληνικού χρέους βλέπει, εν τω μεταξύ, η Fitch Ratings, σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων μέχρι τα τέλη της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v