
Στο τριμελές εφετείο της Αθήνας παραπέμπεται να δικαστεί ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Πρόκειται για την υπόθεση με τα 450 χιλιάδες γερμανικά μάρκα, που έλαβε από την Siemens το διάστημα 2000 έως 2002, για τα οποία κατηγορείται και ποινικά ότι ήταν δωροδοκία, ενώ ο ίδιος είχε δηλώσει στην εξεταστική επιτροπή τής Βουλής ότι πρόκειται για νόμιμη χορηγία.
Το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την πρόταση της εισαγγελέως Αργυρώς Χουρδετσανάκη για παραπομπή του κ. Μαντέλη σε δίκη μετά την ομολογία του για χρήματα που πήρε από τη Siemens, χαρακτηρίζοντάς τα ωστόσο ως «προεκλογική χορηγία».
Παράλληλα, με το ίδιο βούλευμα παύει η ποινική δίωξη σε βάρος του Τάσου Μαντέλη για το ίδιο αδίκημα της περιόδου από 30-6-2004 ως 30-6-2005 λόγω παραγραφής.