Αρχίζει και πάλι η δίκη για τους «Πυρήνες»

Στο εδώλιο κάθονται και πάλι σήμερα οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά την αποχώρησή τους, την προηγούμενη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για τη διευκρίνιση της προέδρου όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα. Έτσι, σήμερα η διαδικασία ξεκινά με την παρακράτηση των ταυτοτήτων όσων εισέρχονται  στην αίθουσα του τριμελούς εφετείου κα

  • Ant1
Αρχίζει και πάλι η δίκη για τους «Πυρήνες»

Στο εδώλιο κάθονται και πάλι σήμερα οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», μετά την αποχώρησή τους, την προηγούμενη εβδομάδα, διαμαρτυρόμενοι για τη διευκρίνιση της προέδρου όσον αφορά τις διαδικασίες εισόδου του κοινού στην αίθουσα.

Έτσι, σήμερα η διαδικασία ξεκινά με την παρακράτηση των ταυτοτήτων όσων εισέρχονται  στην αίθουσα του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων, όπως αποφάσισε το δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να μελετήσει και το ζήτημα της απομαγνητοφώνησης  της δίκης.

Στη δίκη προσέρχονται εννέα κατηγορούμενοι, από τους οποίους οι έξι είναι προσωρινά κρατούμενοι και οι υπόλοιποι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Παράλληλα, δικάζονται και τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία καταζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι 13 βαρύνονται με τα αδικήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών. Η δικογραφία αφορά και τις βομβιστικές ενέργειες της οργάνωσης, στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Χηνοφώτη, στο γραφείο της υπουργού -τότε βουλευτού- κας Κατσέλη και στον εξωτερικό χώρο γραφείων του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v