Διευκρινίσεις για μετατάξεις και μισθούς

Όπως προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Σαχινίδη όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από 1-1-2011 και εφεξής, από υπηρεσίες του δημόσιου τομέα σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου τομέα, θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν

  • Ant1
Διευκρινίσεις για μετατάξεις και μισθούς

Όπως προβλέπει εγκύκλιος του υφυπουργού Οικονομικών κ. Δ. Σαχινίδη όσοι υπάλληλοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας από 1-1-2011 και εφεξής, από υπηρεσίες του δημόσιου τομέα σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου τομέα, θα λαμβάνουν το σύνολο των αποδοχών της θέσης στην οποία μετατάσσονται ή μεταφέρονται, χωρίς να διατηρούν ως προσωπική διαφορά τυχόν επιπλέον αποδοχές που ελάμβαναν στο φορέα από τον οποίο μετατάσσονται ή μεταφέρονται, όπως προέβλεπαν μέχρι τώρα ειδικές περί τούτου διατάξεις για τη διατήρηση προσωπικής διαφοράς.

Επίσης, όσοι υπάλληλοι έχουν μεταταχθεί ή μεταφερθεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, από και προς υπηρεσίες του δημοσίου τομέα, κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2010 έως και 31-12-2010 και έχουν διατηρήσει, σύμφωνα με ισχύουσες ειδικές διατάξεις προσωπική διαφορά, από 1-1-2011 η διαφορά αυτή καταργείται και καταβάλλονται πλέον στους υπαλλήλους αυτούς μόνο οι αποδοχές της θέσης στην οποία μετατάχθηκαν ή μεταφέρθηκαν.

Πέραν αυτού, ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Σαχινίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνης είχαν συνάντηση πριν από λίγο με την ΑΔΕΔΥ και συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των προβλημάτων που υπάρχουν με τα επικουρικά και μετοχικά ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να εγκαταλείπεται το σχέδιο για παροχή δανείου προς τα προβληματικά ταμεία από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το ΤΕΑΔΥ. Φαίνεται πως αντιπροτείνεται η χορήγηση 300 – 400 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι θα υπάρξει νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v