Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Χιονοπτώσεις, χιονόνερο ή βροχές και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, που δημιουργεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας μας. Ορεινές περιοχές της Αχαΐας ντύθηκαν στα λευκά, ενώ η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ήταν απαραίτητη, καθώς η χιονόπτωση δεν επέτρεπε τη διέλευση οχημάτων σε αρκετούς δρόμους τόσο στην περιοχή όσο και γενικότερα στην υπόλοιπη χώρα.

  • Ant1
Χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας

Χιονοπτώσεις, χιονόνερο ή βροχές και τσουχτερό κρύο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, που δημιουργεί προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Ο παγετός και η χιονόπτωση προκάλεσαν διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Αχαΐα, στο δρόμο Αιγίου-Καλαβρύτων, μέσω Πούντας. Αντιολισθητικές αλυσίδες επιστρατεύτηκαν στις ορεινές περιοχές της Αχαΐας, που ντύθηκαν στα λευκά, σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Νομού Φλώρινας, στα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας και στη Λαμίας-Καρπενησίου απο το 56ο χιλιόμετρο.

Λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, δεν λειτούργησαν την Τρίτη τα σχολεία στο Καστρί Κυνουρίας και τη Γορτυνία με απόφαση των δημάρχων, ενώα ρκετά προβλήματα σημειώθηκαν στη μετακίνηση των μαθητών στη Δράμα, τον Εβρο, την Καβάλα, την Ξάνθη, την Κοζάνη και τη Ροδόπη.

Από το πρωί της Τρίτης χιόνιζε σε όλα τα ορεινά του νομού Ηλείας καθώς και σε ημιορεινές περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν κατά διαστήματα σε όλες τις ορεινές περιοχές της Λαμπείας και της Ανδρίτσαινας. Μπόρες με χιονόνερο σημειώθηκαν στα πεδινά.

Ασθενής χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης και στα ορεινά του Νομού Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων. Χιόνι έπεσε, επίσης, και στον Νομό Έβρου.

Στα Χανιά από την ισχυρή χαλαζόπτωση που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στις θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις της Κουντούρας, ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες το χαλάζι είχε το μέγεθος καρυδιού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη στην ανατολική νησιώτικη χώρα και την Κρήτη προβλέπονται βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ στα ηπειρωτικά θα επικρατήσει παγετός κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v