Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΑΣΘ: Μειωμένο εισιτήριο για ηλικιωμένους

Μειωμένο εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία θα πληρώνουν οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών στη Θεσσαλονίκη, επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την ηλικία τους. Δωρεάν θα μετακινούνται τα παιδιά μέχρι 6 ετών, ενώ επανέρχεται στο δικαίωμα της μιας μετεπιβίβασης για οποιαδήποτε γραμμή εντός μιάμισης ώρας με το εισιτήριο των 0,90 λεπτών.

  • Ant1
ΟΑΣΘ: Μειωμένο εισιτήριο για ηλικιωμένους

Μειωμένο εισιτήριο στα αστικά λεωφορεία θα πληρώνουν οι ηλικιωμένοι άνω των 65 ετών στη Θεσσαλονίκη, επιδεικνύοντας την αστυνομική τους ταυτότητα ή κάποιο άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την ηλικία τους.

Δωρεάν θα μετακινούνται τα παιδιά μέχρι 6 ετών, ενώ επανέρχεται στο δικαίωμα της μιας μετεπιβίβασης για οποιαδήποτε γραμμή εντός μιάμισης ώρας με το εισιτήριο των 0,90 λεπτών.

Οι δεσμεύσεις έγιναν από το υπουργείο Υποδομών και θα τεθούν σε ισχύ από 1η Φεβρουαρίου. Αυτό που εξετάζεται ακόμη είναι μειωμένο εισιτήριο να πληρώνουν και οι μακροχρόνια άνεργοι. Οι ανακοινώσεις που ανακουφίζουν πολλούς επιβάτες της Θεσσαλονίκης έγιναν μετά τις πιέσεις, λόγω των συνεχιζόμενων διαμαρτυριών, που έκαναν μέλη των κινήσεων πολιτών "επιβάτες Θεσσαλονίκης" και "Ακρίβεια ΣΤΟΠ", με αφορμή την αύξηση του εισιτηρίου σε λίγες ημέρες κατά 0,20 λεπτά.

Διαμαρτυρία είχαμε όμως και στην Αθήνα, από μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία το πρωί της Τετάρτης κατέλαβαν συμβολικά εκδοτήρια του Μετρό, προτρέποντας τον κόσμο στις αποβάθρες να μην πληρώνει και να μην κόβει εισιτήρια, την τιμή των οποίων θεωρούν ιδιαίτερα «τσιμπημένη» εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v