Σαρωτικές ανατροπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Σαρωτικές ανατροπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο, επικαιροποιημένο και με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που συζητούν οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης. Οι μειώσεις σε χιλιάδες εργαζομένους που σήμερα παίρνουν αδικαιολόγητα υψηλά επιδόματα θα φθάσουν ακόμα και το 40%. Στον αντίποδα όμως θα υπάρξουν συνάδελφοί τους που θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται

  • Ant1
Σαρωτικές ανατροπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων

Σαρωτικές ανατροπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το νέο ενιαίο μισθολόγιο, επικαιροποιημένο και με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, που συζητούν οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης.

Οι μειώσεις σε χιλιάδες εργαζομένους που σήμερα παίρνουν αδικαιολόγητα υψηλά επιδόματα θα φθάσουν ακόμα και το 40%. Στον αντίποδα όμως θα υπάρξουν συνάδελφοί τους που θα δουν τις αποδοχές τους να αυξάνονται έως και 15%.

Πάντως, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για μεταβατική περίοδο πέντε έως δέκα ετών για την εφαρμογή του μισθολογίου και διαβεβαίωσε την ΑΔΕΔΥ ότι δεν θα υπάρξει διαφορετική αντιμετώπιση στους νεο-εισερχομένους υπαλλήλους.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι δεν ικανοποιείται από τη διαβεβαίωση που έλαβε ότι δεν θα υλοποιηθεί νέα περικοπή στα εισοδήματα των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα και δηλώνει ότι δεν θα μετέχει στο διάλογο για το νέο μισθολόγιο, εάν δεν γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της για αποκατάσταση των περικοπών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v