Εμπόλεμη ζώνη η Κερατέα

Κάτοικοι της Κερατέας, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους, τα έκαναν γυαλιά καρφιά όταν αστυνομικοί προσήγαγαν έναν 30χρονο μετά από έρευνα στο σπίτι του, καθώς είχαν πληροφορίες ότι συμμετείχε στα επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων. Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή του, δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωσή του. Δόθηκε εντολή σε διμοιρία των Μ

  • Ant1
Εμπόλεμη ζώνη η Κερατέα

Κάτοικοι της Κερατέας, που αντιδρούν στη δημιουργία ΧΥΤΥ στην περιοχή τους, τα έκαναν γυαλιά καρφιά όταν αστυνομικοί προσήγαγαν έναν 30χρονο μετά από έρευνα στο σπίτι του, καθώς είχαν πληροφορίες ότι συμμετείχε στα επεισόδια των τελευταίων εβδομάδων.

Μόλις έγινε γνωστή η προσαγωγή του, δεκάδες κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από το τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωσή του. Δόθηκε εντολή σε διμοιρία των ΜΑΤ να τους απομακρύνει. Οι κάτοικοι άρχισαν να πετούν πέτρες και οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά.

Μέσα σε λίγα λεπτά ολόκληρη η περιοχή γύρω από το τμήμα μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Εκσφενδόνιζαν πέτρες, καδρόνια και δυναμιτάκια προς τους αστυνομικούς, που έριχναν δακρυγόνα για να διαλύσουν το πλήθος.

Σε δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρεται ότι σε χώρο κοντά στο βιολογικό πάρκο βρέθηκαν 32 βόμβες μολότοφ, 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί, ένα μπιτόνι με 20 λίτρα βενζίνη και 120 άδεια μπουκάλια μπίρας.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι κατ' οίκον έρευνες έγιναν χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, ότι οι αστυνομικοί τους χτύπησαν χωρίς λόγο και ότι είδαν αστυνομικό με πολιτικά που προέταξε εναντίον του πλήθους το όπλο για εκφοβισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v