Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Παρασκευή η έκθεση των επικεφαλής της τρόικας

Την Παρασκευή θα παραδώσουν την έκθεσή τους, οι επικεφαλής της τρόικας με στόχο την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου. Όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα για την εξοικονόμηση 12,7 δισ. ευρώ δεν θα είναι μέχρι το 2014, αλλά επιμηκύνεται έως το 2015. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου των Οικονομικών, όλα τα μέτρα για την εξοικονόμηση των 12,7 δ

  • Ant1
Την Παρασκευή η έκθεση των επικεφαλής της τρόικας

Την Παρασκευή θα παραδώσουν την έκθεσή τους, οι επικεφαλής της τρόικας με στόχο την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου.

Όμως σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το νέο επικαιροποιημένο πρόγραμμα για την εξοικονόμηση 12,7 δισ. ευρώ δεν θα είναι μέχρι το 2014, αλλά επιμηκύνεται έως το 2015. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου των Οικονομικών, όλα τα μέτρα για την εξοικονόμηση των 12,7 δισ. θα περάσουν από δημόσια διαβούλευση, ενώ στόχος είναι το 2015 να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 5% του ΑΕΠ για να διασφαλισθεί η μείωση και του χρέους.

Οι επικεφαλής της τρόικας εστιάζουν την ανησυχία τους σε τρία σημεία: Στις δαπάνες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στη φοροδιαφυγή και στην πορεία των ιδιωτικοποιήσεων.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ, ενώ κατά τη διάρκεια τελετής αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή και νομισματική ένωση χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας.

Σε μια αποστροφή του λόγου του, ο Λουξεμβούργιος πρωθυπουργός κάλεσε τη Βρετανία να επιστρέψει τα μάρμαρα του Παρθενώνα στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν το παρελθόν αλλά και το παρόν της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v