Πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου

Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες θα είναι όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η ρύθμιση για τις κυρώσεις θα συμπεριληφθεί στο Νομοσχέδιο για τις Μεταφορές, που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου. Μέσα στην εβδομάδα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή το υπουργείο Υποδομών πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αστικέ

  • Ant1
Πλημμέλημα η μη πληρωμή εισιτηρίου

Αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης μέχρι τρεις μήνες θα είναι όσοι αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η ρύθμιση για τις κυρώσεις θα συμπεριληφθεί στο Νομοσχέδιο για τις Μεταφορές, που αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Μέσα στην εβδομάδα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή το υπουργείο Υποδομών πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή τροπολογία στο νομοσχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες, με βάση την οποία καθιερώνεται ως πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα η άρνηση πληρωμής εισιτηρίου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι παραβάτες που θα εντοπίζονται, θα καλούνται να πληρώσουν το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται ήδη κι αν αρνηθούν, θα διώκονται ποινικά για πλημμέλημα, που επισείει ποινές μέχρι και τρεις μήνες

Η ίδια τροπολογία θα καθιερώνει ως παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την άρνηση πληρωμής διοδίων κι έτσι στους παραβάτες αρχικά θα κόβεται κλήση και αν γίνεται κατ' εξακολούθηση θα αφαιρείται το δίπλωμα του οδηγού.

Μέλη του κινήματος "Όχι στα διόδια" έδωσαν το πρωί της Τετάρτης συνέντευξη Τύπου, παρόντος του Αλέκου Αλαβάνου, για να διαμηνύσουν ότι οι επαπειλούμενες κυρώσεις δεν τους φοβίζουν, αντιθέτως τους δυναμώνουν και θα συνεχίσουν τη δράση τους. Αρνήθηκαν πάντως ότι υποκινούνται ή καλύπτονται από πολιτικές δυνάμεις και δήλωσαν ανεξάρτητοι κομματικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v