Παπανδρέου: «Βήμα δημοκρατίας η παραίτηση Μουμπάρακ»

Για στιγμές απελευθέρωσης των πολιτών της Αιγύπτου και μεγάλο βήμα δημοκρατίας στη χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη δήλωσή του με αφορμή την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ υπό το βάρος των γιγαντιαίων αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων. Ο κ. Παπανδρέου καλεί τον αιγυπτιακό λαό να επιδείξει «πνεύμα ειρηνικό και επιδίωξης μεγάλων συναινέσεων για το μέλλον της χώρας,

  • Ant1
Παπανδρέου: «Βήμα δημοκρατίας η παραίτηση Μουμπάρακ»

Για στιγμές απελευθέρωσης των πολιτών της Αιγύπτου και μεγάλο βήμα δημοκρατίας στη χώρα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στη δήλωσή του με αφορμή την παραίτηση του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ υπό το βάρος των γιγαντιαίων αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων.

Ο κ. Παπανδρέου καλεί τον αιγυπτιακό λαό να επιδείξει «πνεύμα ειρηνικό και επιδίωξης μεγάλων συναινέσεων για το μέλλον της χώρας, με ανοικτές διαδικασίες, αντιπροσωπευτικό διάλογο και προσήλωση» στην «οικοδόμηση ισχυρού και βιώσιμου δημοκρατικού συστήματος».

Μέσω αυτού, συνεχίζει, θα αναδειχθεί μια νέα ισχυρή και σταθερή Αίγυπτος «που θα αποτελεί πρότυπο […] για τον αραβικό και τον μουσουλμανικό κόσμο».

Ο δρόμος για τον εκδημοκρατισμό της Αιγύπτου άνοιξε μετά την παραίτηση Μουμπάρακ, αναφέρει ο κ. Παπανδρέου, αλλά εκτιμά πως «θα είναι διαδικασία δύσκολη, επίπονη» και «θα πρέπει να προχωρήσει με σεβασμό στους αγώνες και τις προσδοκίες του λαού», αλλά και «να οδηγήσει ειρηνικά σε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές».

Όσον αφορά, τέλος, τη στάση της χώρας μας απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει πως «η Ελλάδα θα σταθεί αλληλέγγυα δίπλα στον αιγυπτιακό λαό», αφού «με τη φίλη γείτονα χώρα και με τον αιγυπτιακό λαό μας συνδέουν ισχυροί και ιστορικοί δεσμοί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v