Νέο σκάνδαλο με πλαστές συντάξεις

Ακόμη ένα κύκλωμα που εισέπραττε παρανόμως συντάξεις, ζημιώνοντας με μεγάλα ποσά το ΙΚΑ, ανακάλυψαν οι ελεγκτές του Ιδρύματος, αυτήν την φορά στην Ξάνθη. Στο φως έχουν ήδη έλθει τριάντα περιπτώσεις εικονικής ασφάλισης εργαζομένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου αυτοί να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα προς σύνταξη ένσημα, ενώ οι επιθεωρητές εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός των πλαστών συντά

  • Ant1
Νέο σκάνδαλο με πλαστές συντάξεις

Ακόμη ένα κύκλωμα που εισέπραττε παρανόμως συντάξεις, ζημιώνοντας με μεγάλα ποσά το ΙΚΑ, ανακάλυψαν οι ελεγκτές του Ιδρύματος, αυτήν την φορά στην Ξάνθη.

Στο φως έχουν ήδη έλθει τριάντα περιπτώσεις εικονικής ασφάλισης εργαζομένων σε συνεταιριστικές επιχειρήσεις, προκειμένου αυτοί να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα προς σύνταξη ένσημα, ενώ οι επιθεωρητές εκτιμούν ότι ο τελικός αριθμός των πλαστών συντάξεων που θα αποκαλυφθούν θα ξεπεράσει τις 300.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ένας λογιστής, που είχε βρει ένσημα, τα οποία επικολλούνταν σε λευκά βιβλιάρια  που είχαν προμηθευτεί από υποκαταστήματα του ΙΚΑ, οι ασφαλισμένοι, οι οποίοι καρπώνονταν τις πλαστές συντάξεις, για τις οποίες το Ίδρυμα έχει καταβάλλει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ θα απαιτήσει την επιστροφή όλων των χρημάτων που παρανόμως εισπράχθηκαν, ενώ παράλληλα θα αποστείλει όλα τα στοιχεία στον εισαγγελέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v