Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Κρίσιμος σταθμός, αλλά ένας σταθμός»

Το μήνυμα για συγκρατημένη αισιοδοξία έστειλε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, αναφορικά με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες. «Είναι ένας κρίσιμος σταθμός, αλλά ένας σταθμός», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ούτε υπερβολική αισιοδοξία πρέπει να υπάρχει, αλλά ούτε η μιζέρια της μοιρολατρίας, που συ

  • Ant1
«Κρίσιμος σταθμός, αλλά ένας σταθμός»

Το μήνυμα για συγκρατημένη αισιοδοξία έστειλε από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, αναφορικά με τις αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στις 25 Μαρτίου στις Βρυξέλλες.

«Είναι ένας κρίσιμος σταθμός, αλλά ένας σταθμός», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι ούτε υπερβολική αισιοδοξία πρέπει να υπάρχει, αλλά ούτε η μιζέρια της μοιρολατρίας, που συνιστά καταστροφολογία και οδηγεί στην παραίτηση.

Την ίδια ώρα, σφοδρή ήταν η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τους υπαινιγμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο πρωθυπουργός μεθόδευσε την υπαγωγή της χώρας στο μνημόνιο, επικαλούμενος δηλώσεις του Ντομινίκ Στρος Καν σε γαλλικό κανάλι.

«Παλεύω ανοιχτά για το συμφέρον της Ελλάδας», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός και διάβασε στην Ολομέλεια απόσπασμα συνέντευξης Τύπου, που είχε παραχωρήσει στις 11 Δεκεμβρίου του 2009 και αναφερόταν στην επικοινωνία του με τον Ντομινίκ Στρος Καν. «Μεγάλη ανακάλυψη. Μπράβο σας», πρόσθεσε ο Γιώργος Παπανδρέου σκωπτικά, επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι φορά αριστερό προσωπείο, αλλά κατά βάθος είναι βαθιά συντηρητικός.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v