HSBC: Δενδροφύτευση στο Δάσος της Καισαριανής

Η HSBC επέδειξε εμπράκτως για μια ακόμα φορά την κοινωνική και οικολογική της ευαισθησία, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

HSBC: Δενδροφύτευση στο Δάσος της Καισαριανής
Η HSBC επέδειξε εμπράκτως για μια ακόμα φορά την κοινωνική και οικολογική της ευαισθησία, λαμβάνοντας την πρωτοβουλία να συνεργαστεί με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών.

Αναλυτικότερα, την Κυριακή 20 Φεβρουαρίου η HSBC Ελλάδας σε συνεργασία με τη Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, συμμετείχε σε εθελοντική δράση για την αναδάσωση του Αισθητικού Δάσους της Καισαριανής. 60 περίπου εργαζόμενοι της HSBC, φίλοι και παιδιά ενίσχυσαν την προσπάθεια αναδάσωσης του Αισθητικού Δάσους της Καισαριανής και επέκτειναν τη δραστηριότητα της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών για την προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες Κοινωνικής Υπευθυνότητας της HSBC.

Περισσότερα από 250 δένδρα φυτεύτηκαν στην περιοχή του Δάσους που η Τράπεζα έχει υπό την προστασία της. Η εθελοντική ομάδα της HSBC είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά το πανέμορφο δάσος της Καισαριανής και με την αναδασωτική της επέμβαση να συμβάλει στη δημιουργία ενός μωσαϊκού βλάστησης, με σκοπό την οικολογική προσφορά αλλά και την αισθητική ανάδειξη του χώρου. Πέρα όμως από τις καθαρά οικολογικές εργασίες οι εθελοντές είχαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τα μονοπάτια της περιοχής, με την πλούσια βλάστηση και χλωρίδα του Υμηττού, και να απολαύσουν την υπέροχη θέα, «εν ώρα αναδάσωσης»!

Όπως δήλωσε η κα. Τόνια Πέτροβιτς, Public Affairs & Communications Manager, HSBC Ελλάδας «Στην HSBC έχοντας έντονο το αίσθημα της εταιρικής υπευθυνότητας, αλλά και της μακρόχρονης δέσμευσής μας για την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχουμε δυναμικά σε κάθε προσπάθεια αποκατάστασης των καταστροφών. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι καθώς με την υποστήριξη και την αμέριστη συμπαράσταση της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών, μπορέσαμε να φυτεύσουμε έναν ακόμα πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή της Καισαριανής. Αυτός, εξάλλου, είναι και ο βασικός λόγος που θέλουμε να επαναλάβουμε και να προωθήσουμε παρόμοιες δράσεις κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά μας να μεγαλώσουν σε ένα πιο καθαρό και πράσινο περιβάλλον».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v