Επαφές Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει ο πρωθυπουργός, πριν από την αναχώρησή του, την προσεχή Τρίτη, για το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Παπανδρέου, κατά πληροφορίες, θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 2.15 το μεσημέρι με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στ

  • Ant1
Επαφές Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχει ο πρωθυπουργός, πριν από την αναχώρησή του, την προσεχή Τρίτη, για το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, όπου θα διεξαχθεί η έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Παπανδρέου, κατά πληροφορίες, θα συναντηθεί στις 10 το πρωί με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, στις 2.15 το μεσημέρι με τη Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στις 15.30 με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 16.45 με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός είχε το απόγευμα της Πέμπτης τηλεφωνικές συνομιλίες με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, σε μια ύστατη προσπάθεια για συναίνεση ενόψει των Συνόδων Κορυφής και τους κάλεσε σε διάλογο.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή του Γιώργου Παπανδρέου έρχεται λίγο μετά την πρόσκληση που απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για διάλογο. Ωστόσο, Νέα Δημοκρατία, και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν την πρόσκληση διαλόγου.

Νωρίτερα την Πέμπτη ο κ. Παπανδρέου προήδρευσε διευρυμένης σύσκεψης στο γραφείο του στη Βουλή, όπου συζητήθηκε η κατάσταση στη Λιβύη και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v