Αντιδράσεις της τρόικας για τη μείωση των εισφορών

Η πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να μειώσει από τον Ιούλιο κατά 10% τις εισφορές για τους συνεπείς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιούν τη νέα ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, προκαλεί τη διαφωνία της τρόικας. Ο μόνιμος εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, Μπόμπ Τράα, με επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, εξέφρασε την ανησυχία του ότι

  • Ant1
Αντιδράσεις της τρόικας για τη μείωση των εισφορών

Η πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να μειώσει από τον Ιούλιο κατά 10% τις εισφορές για τους συνεπείς εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιούν τη νέα ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, προκαλεί τη διαφωνία της τρόικας.

Ο μόνιμος εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, Μπόμπ Τράα, με επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, εξέφρασε την ανησυχία του ότι με το μέτρο αυτό θα μειωθούν τα έσοδα των ταμείων.

Ο κ. Κουτρουμάνης απάντησε πως η ρύθμιση στοχεύει στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και ότι θα εφαρμόζεται με υπουργικές αποφάσεις σε κλάδους με υψηλό ποσοστό αδήλωτης εργασίας.

Το ζήτημα πάντως, όπως όλα δείχνουν, δεν έχει κλείσει για τους εκπροσώπους της τρόικας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v