Συνολική λύση στο χρέος προκρίνει η Δημοκρατική Αριστερά

Υπέρ της συνολικής αντιμετώπισης του χρέους μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής, μείωσης στο επιτόκιο και έκδοσης ευρωομολόγου τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Κατά τον Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός πρέπει «να διεκδικήσει με επιμονή […] τη συνολική ρύθμιση του χρέους. Μόνο με ένα τέτοιο τρόπο είναι δυνατόν να διαμορφωθούν συνθήκες γ

  • Ant1
Συνολική λύση στο χρέος προκρίνει η Δημοκρατική Αριστερά

Υπέρ της συνολικής αντιμετώπισης του χρέους μέσω της επιμήκυνσης αποπληρωμής, μείωσης στο επιτόκιο και έκδοσης ευρωομολόγου τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Κατά τον Φώτη Κουβέλη, ο πρωθυπουργός πρέπει «να διεκδικήσει με επιμονή […]τη συνολική ρύθμιση του χρέους. Μόνο με ένα τέτοιο τρόπο είναι δυνατόν να διαμορφωθούν συνθήκες για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης της ελληνικής κοινωνίας». 

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε πως οι προτάσεις που κατέθεσε δεν αποτελούν λύση, αλλά τουλάχιστον θα δώσει «μια σημαντική ανάσα στην ελληνική οικονομία, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση όλων εκείνων των ζητημάτων που αφορούν στην αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας, για τη δίκαιη κατανομή των βαρών».

Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλο, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, αφού τα έσοδα συνεχίζουν να έρχονται επί μονίμου βάσεως μέσω περικοπών σε μισθούς, συντάξεις και δαπανών του κοινωνικού κράτους.

«Πρέπει να εκκινήσει ταχύτατα η παραγωγική διαδικασία, η οποία βρίσκεται καθηλωμένη», υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς επανέλαβε πως «ο πρωθυπουργός οφείλει να διεκδικήσει με σαφήνεια, επιμονή και συστηματικότητα τη συνολική αντιμετώπιση όλου του χρέους της Ελλάδας», αλλά και την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης, διότι διαφορετικά δεν θα μπορέσει να υπάρξει απάντηση στο μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει, όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά συνολικότερα για την Ευρώπη».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v