Κινητοποίηση της ΕΟΔ για το σεισμό στην Ιαπωνία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) για την αποστολή διασωστικής ομάδας στην Ιαπωνία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πληγεί από το τσουνάμι, μετά τον ισχυρότατο σεισμό που «χτύπησε» την περιοχή. Όσον αφορά στους Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία, ο έλληνας πρέσβης στη χώρα, Νίκος Τσαμαδός, ενημερώνει ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ και η σύζυγός του, μιλώντας στην τηλεόραση το

  • Ant1
Κινητοποίηση της ΕΟΔ για το σεισμό στην Ιαπωνία

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) για την αποστολή διασωστικής ομάδας στην Ιαπωνία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα πληγεί από το τσουνάμι, μετά τον ισχυρότατο σεισμό που «χτύπησε» την περιοχή.

Η ΕΟΔ μέσω του διεθνούς δικτύου διασωστικών ομάδων του ΟΗΕ, του οποίου είναι μέλος, ενημερώνεται από τους επίσημους διεθνείς διαύλους επικοινωνίας και έχει κινητοποιήσει διασωστικό και υγειονομικό κλιμάκιο, σε περίπτωση που ζητηθεί επισήμως βοήθεια.

Όσον αφορά στους Έλληνες που βρίσκονται στην Ιαπωνία, ο έλληνας πρέσβης στη χώρα, Νίκος Τσαμαδός, ενημερώνει ότι είναι καλά στην υγεία τους, ενώ και η σύζυγός του, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει πρόβλημα με Έλληνες.

Στους «σεισμούς-γίγαντες» κατατάσσει πάντως το μεγάλο σεισμό που έπληξε την Ιαπωνία, ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος, ενώ για το τσουνάμι επισημαίνει ότι ήταν πολύ μεγάλο, αλλά μικρότερο σε ένταση από άλλα, παλαιότερα, με διηπειρωτική δράση και πολύ πιο καταστροφικά αποτελέσματα. Ο καθηγητής εμφανίζεται καθησυχαστικός για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι «στατιστικά, η πιθανότητα να επηρεάσει αυτός ο σεισμός την περιοχή μας είναι πάρα πολύ μικρή».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v