Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ να χαλαρώσει τους όρους για την Ελλάδα

«Χαλάρωση» των όρων δανεισμού προς την Ελλάδα και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας τη Δευτέρα στο περιθώριο του Eurogroup, όπως μεταδίδει το Reuters. Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας θα ισχύσει αναδρομικά από την

  • Ant1
Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ να χαλαρώσει τους όρους για την Ελλάδα

«Χαλάρωση» των όρων δανεισμού προς την Ελλάδα και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας τη Δευτέρα στο περιθώριο του Eurogroup, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η κ. Λαγκάρντ δήλωσε πως η συμφωνία των ευρωπαίων ηγετών για μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας θα ισχύσει αναδρομικά από την αρχή του πακέτου, ενώ ζήτησε από το ΔΝΤ να συμφωνήσει σε παρόμοια χαλάρωση των όρων της δικής του συμφωνίας με την Αθήνα.

«Θέλουμε έναν εναρμονισμό των όρων μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων από τη μια πλευρά και του ΔΝΤ από την άλλη», δήλωσε η κ. Λαγκάρντ και συμπλήρωσε ότι «το ΔΝΤ πρέπει επίσης να επανεξετάσει τους όρους της συμφωνίας του με την Ελλάδα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v