«Ξόρκισε» τον κακό της δαίμονα η Ρεάλ

Αυτή τη φορά τα κατάφερε… Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδίδοντας θεαματικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό ποδόσφαιρο, νίκησε άνετα με 3-0 τη Λιόν, στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης απέναντι στην ομάδα που της είχε στερήσει αυτή την ευκαιρία τα τελευταία χρόνια. Τα γκολ για τους μαδριλένους, που θα δώσουν το «παρών» στα προημι

  • Ant1
«Ξόρκισε» τον κακό της δαίμονα η Ρεάλ

Αυτή τη φορά τα κατάφερε… Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδίδοντας θεαματικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό ποδόσφαιρο, νίκησε άνετα με 3-0 τη Λιόν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», στον επαναληπτικό αγώνα για τη φάση των «16» του Champions League, και εξασφάλισε την πρόκριση για τους «8» της διοργάνωσης απέναντι στην ομάδα που της είχε στερήσει αυτή την ευκαιρία τα τελευταία χρόνια.

Τα γκολ για τους μαδριλένους, που θα δώσουν το «παρών» στα προημιτελικά μετά από έξι… άκαρπες χρονιές, σημείωσαν οι Μαρσέλο (37΄),  Μπενζεμά (66') και Ντι Μαρία (75'). Ο πρώτος αγώνας στη Γαλλία είχε βρει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είχε την υπεροχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα και σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότητά τους στην επιθετική τους γραμμή κατάφεραν να βάλουν από το πρώτο ημίχρονο τις βάσεις για την πρόκριση απέναντι σε μία γαλλική ομάδα που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου».

Η Ρεάλ Μαδρίτης έπειτα από αρκετές προσπάθειες κατάφερε να προηγηθεί στο 37ο λεπτό με εξαιρετική ατομική ενέργεια του Μαρσέλο, ο οποίος αφού απέφυγε τους Κρις και Λόβρεν έγραψε το 1-0 για την «βασίλισσα», δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, με σαφώς λιγότερο άγχος οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού προσπάθησαν να βάλουν και ένα δεύτερο γκολ, το οποίο έγινε πραγματικότητα στο 66ο λεπτό. Μετά από αδράνεια της γαλλική άμυνας, ο Μαρσέλο έβγαλε μόνο του Μπενζεμά απέναντι στον Γιορίς και ο επιθετικός της Ρεάλ διπλασίασε τα τέρμα της ομάδας του, φέροντας την ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση.

Παρά την επίτευξη του 2ου τέρματος, η ισπανική ομάδα δεν κατέβασε στροφές και στο 75ο λεπτό «κλείδωσε» για τα καλά την πρόκριση στους «8» του Champions League. Στη φάση αυτή, ο Ντι Μαρία, μετά από πάσα του Οζίλ, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Σέρχιο Ράμος, Πέπε, Καρβάλιο, Μαρσέλο, Τσάμπι Αλόνσο, Κεντίρα, Ντι Μαρία (79΄ Γκρανέρο), Οζίλ, Ρονάλντο (74΄ Αντεμπαγιόρ), Μπενζεμά (84΄ Ντιαρά).

Λιόν: Γιορίς, Ρεβεϊγέρ, Κρις, Λόβρεν, Σισόκο, Μπριάν (46΄ Γκομίς), Γκουρκίφ (69΄ Πιέ), Τουλαλάν, Κάλστρομ, Ντελγκάδο (80΄ Πιάνιτς), Λισάντρο Λόπες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v