Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, συγκαλεί σήμερα το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και κυρίως στη Λιβύη. Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής υπήρξε έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Εξωτερικών με τον υπουργό Άμυνας, στο Πεντάγωνο, με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδ

  • Ant1
Συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, συγκαλεί σήμερα το απόγευμα το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις στη βόρεια Αφρική και κυρίως στη Λιβύη.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Παρασκευής υπήρξε έκτακτη σύσκεψη του υπουργού Εξωτερικών με τον υπουργό Άμυνας, στο Πεντάγωνο, με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη. Ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συνδράμει.

Ο κ. Δρούτσας τόνισε: «Η υιοθέτηση της απόφασης 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στέλνει, πρώτα απ' όλα, ένα ισχυρό μήνυμα αλλά και μια σαφή προειδοποίηση: ότι πρέπει να υπάρξει άμεση κατάπαυση πυρός. Οι επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού πρέπει να πάψουν άμεσα. Συνιστούν κατάφωρη και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

«Η Ελλάδα θεωρεί ότι στόχος όλων θα πρέπει να είναι η εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης, η αποκατάσταση της σταθερότητας και η ομαλή μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από ένα ευρύτατο διάλογο των συνιστωσών του λαού της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το ζητούμενο και αυτή είναι η απαίτηση της διεθνούς κοινότητας, του Αραβικού Συνδέσμου και της Αφρικανικής Ένωσης. Δεν είναι αργά», πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v