Στοιχεία-σοκ για τη διαφθορά

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς σύμφωνα με έρευνά του, ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι το φαινόμενο της διαφθοράς στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.  Οκτώ στους δέκα Έλληνες στο άκουσμα της λέξης διαφθορά φέρνουν στο μυαλό τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens, ενώ 9 στους 10 πιστεύουν ότι δεν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γι' αυτά τα σκάνδαλα.

  • Ant1
Στοιχεία-σοκ για τη διαφθορά

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς σύμφωνα με έρευνά του, ιδιαίτερα διαδεδομένο είναι το φαινόμενο της διαφθοράς στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Οκτώ στους δέκα Έλληνες στο άκουσμα της λέξης διαφθορά φέρνουν στο μυαλό τα σκάνδαλα του Βατοπεδίου και της Siemens, ενώ 9 στους 10 πιστεύουν ότι δεν θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι γι' αυτά τα σκάνδαλα.

Έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δείκτες της διαφθοράς στην πολιτική, καθώς 8 στους 10 ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι στην πολιτική η διαφθορά είναι διαδεδομένη. Μάλιστα περισσότεροι από τους μισούς ισχυρίζονται ότι στην Ελλάδα πρέπει να δώσεις φακελάκι ή να λαδώσεις προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεσή σου στο Δημόσιο.

Με επιστολή του στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης αναφέρεται στην παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα των μεγάλων σκανδάλων, υπενθυμίζοντας όμως ότι αφενός αυτό είναι θέμα της Βουλής και αφετέρου την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης να κλείσει αιφνιδιαστικά τη Βουλή τον Μάιο του 2009 ακριβώς για να υπάρξει παραγραφή.

Ωστόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητά ενημέρωση για την εξέλιξη των ίδιων υποθέσεων για τα μη πολιτικά πρόσωπα και συγκεκριμένα σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι κατηγορούμενοι για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, το Βατοπέδι, τη Siemens, τα ομόλογα, την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κλπ και αν κάποιος έχει καταδικαστεί.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της έρευνας του Πανεπιστημίου, ο Αεροπαγίτης και πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο να ασχοληθεί με τη διαφθορά των βουλευτών, παρά μόνο αν δώσει εντολή η Βουλή των Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v