Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λύση για τα σκουπίδια υποσχέθηκε ο Μπουτάρης

Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης για το θέμα των σκουπιδιών που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την πόλη, απειλώντας τη δημόσια υγεία. Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ότι θα δοθεί σύντομα λύση, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε και πώς. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ψάχνει ακόμη να εντοπίσει πού έχουν π

  • Ant1
Λύση για τα σκουπίδια υποσχέθηκε ο Μπουτάρης

Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Μπουτάρης για το θέμα των σκουπιδιών που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις σε όλη την πόλη, απειλώντας τη δημόσια υγεία.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ότι θα δοθεί σύντομα λύση, χωρίς όμως να διευκρινίσει πότε και πώς. Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ψάχνει ακόμη να εντοπίσει πού έχουν πάει 150 μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου, οι οποίοι ανήκουν στον τομέα καθαριότητας, αλλά είναι άφαντοι.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε τέσσερις κινήσεις που είναι αναγκαίες να πραγματοποιηθούν για να λυθεί το συντομότερο δυνατό το πρόβλημα με τα απορρίμματα και οι οποίες είναι:  να αναδιοργανωθούν πλήρως οι υπηρεσίες στον τομέα της καθαριότητας, να αποφασίσει η δικαιοσύνη για τους συμβασιούχους, να βοηθήσουν οι εργαζόμενοι για να καθαρίσει η πόλη και οι πολίτες να κρατούν στα μπαλκόνια τα ανακυκλώσιμα υλικά.

«Η κατάσταση είναι τραγική. Και από εξοπλισμό και από οργάνωση και από προσωπικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης, ενώ ξεκαθάρισε  πως η διοίκηση δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Παράλληλα, προανήγγειλε πρόστιμα για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις που βγάζουν ανεξέλεγκτα τα σκουπίδια στα πεζοδρόμια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v