Ανοδικά η τιμή του μπρεντ

Κέρδη μεγαλύτερα του ενός δολαρίου στο βαρέλι σημείωσε την Πέμπτη η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, έχοντας τεθεί σε τροχιά να καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου στα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή. Τη διάθεση των επενδυτών να αυξήσουν τις θέσεις τους στα προθεσμιακά συμβόλαια αργού ενίσχυσε και η χθεσινή (30/03) άνοδος των δεικτ

  • Ant1
Ανοδικά η τιμή του μπρεντ

Κέρδη μεγαλύτερα του ενός δολαρίου στο βαρέλι σημείωσε την Πέμπτη η τιμή του αργού τύπου μπρεντ, έχοντας τεθεί σε τροχιά να καταγράψει τα μεγαλύτερα κέρδη τριμήνου στα τελευταία δύο χρόνια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προσφορά πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή.

Τη διάθεση των επενδυτών να αυξήσουν τις θέσεις τους στα προθεσμιακά συμβόλαια αργού ενίσχυσε και η χθεσινή (30/03) άνοδος των δεικτών στη Γουόλ Στριτ, μετά τη δημοσιοποίηση ενθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου του αργού τύπου μπρεντ  άγγιξε τα 116,78 δολάρια, για να υποχωρήσει αργότερα στα 116,40 δολάρια, σημειώνοντας κέρδη 1,27 δολαρίων στο βαρέλι σε σχέση με το «κλείσιμο» της Τετάρτης.

Το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού ανήλθε έως και στα 105,51 δολάρια. Υποχώρησε, στη συνέχεια, στα 105,44 δολάρια, καταγράφοντας άνοδο 1,17 δολαρίων στο βαρέλι σε σχέση με τη χθεσινή (30/03) τιμή «κλεισίματος».

Την ίδια ώρα, οι Bank of America Merrill Lynch, Barclays Plc και JP Morgan Chase & Co εκτιμούν ότι ο πόλεμος στη Λιβύη θα έχει ως αποτέλεσμα την πιθανή αναστολή των εξαγωγών λυβικού πετρελαίου για το μεγαλύτερο διάστημα του 2011. Όπως υπενθυμίζει το Μπλούμπεργκ, οι εκτιμήσεις αυτών των τραπεζών για τα επίπεδα στα οποία θα διαμορφωθούν οι τιμές του αργού τύπου μπρεντ μέσα στους επόμενους τρεις μήνες κάνουν λόγο για εύρος μεταξύ 118 έως 122 δολαρίων το βαρέλι.

Οι ανησυχίες για τη μη απρόσκοπτη ροή πετρελαίου από τη Μέση Ανατολή επισκίασαν τη διπλάσια της αναμενόμενης άνοδο που σημείωσαν, την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαρτίου, τα αμερικανικά διαθέσιμα, εμπορικά αποθέματα πετρελαίου. Αυξήθηκαν κατά 2,95 εκατομμύρια βαρέλια, ανερχόμενα σε 355,7 εκατομμύρια βαρέλια, καθώς συνεχίζουν να αυξάνονται οι εισαγωγές αργού στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v