Εργατικό δυστύχημα στα Μελίσσια

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΔΩΡΟΘΕΟΥ, ετών 31, που συνέβη στα Μελίσσια, τη Δευτέρα, 4 Απριλίου.

Εργατικό δυστύχημα στα Μελίσσια
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εκφράζει τα συλλυπητήρια και τη θλίψη της για το θάνατο του ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΔΩΡΟΘΕΟΥ, ετών 31, που συνέβη στα Μελίσσια, τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011, και ώρα 20:05 κατά τη διάρκεια εξωτερικής μετάδοσης τηλεοπτικού συνεργείου, στο οποίο εργαζόταν ως τεχνικός υπάλληλος.

Ο άτυχος εργαζόμενος υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν η δορυφορική κεραία που μετέφερε όχημα του συνεργείου του ήρθε σε επαφή με εναέριους αγωγούς υψηλής τάσης, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του. Υπηρεσιακοί παράγοντες από το ΚΕΠΕΚ Αθηνών και Κρήτης έσπευσαν να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια και να συντάξουν την έκθεση αυτοψίας, η οποία θα διαβιβασθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. 

Πρόκειται για ένα 32χρονο τεχνικό στον ΑΝΤ1 TV ο οποίος έχασε τη ζωή του, την ώρα του ρεπορτάζ, στα Μελίσσια.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ , ο άτυχος εργαζόμενος πέθανε από ηλεκτροπληξία κατά την προσπάθεια του να πραγματοποιήσει ζωντανή σύνδεση με τον τηλεοπτικό σταθμό. Το δορυφορικό πιάτο που ανύψωσε για τη μετάδοση, «βρήκε» σε σύρμα υψηλής τάσης της ΔΕΗ και τον κεραυνοβόλησε. Το συνεργείο του ΑΝΤ1 είχε πάει στην περιοχή για να καλύψει την ενέργεια διαμαρτυρίας 50 αντιεξουσιαστών, έξω από το σπίτι του ειδικού εφέτη ανακριτή, Κωνσταντίνου Μπαλτά, ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v