Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την Τετάρτη οι πρώτοι δασικοί χάρτες

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες αναρτώνται από την Τετάρτη στη Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και τον Μαραθώνα, έπειτα από 35 χρόνια καθυστερήσεων. Η ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων. Οι δημοτικές αρχές και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά μετά τις πληροφορίες που φέρουν πολλές

  • Ant1
Την Τετάρτη οι πρώτοι δασικοί χάρτες

Οι πρώτοι δασικοί χάρτες αναρτώνται από την Τετάρτη στη Πεντέλη, τη Νέα Πεντέλη και τον Μαραθώνα, έπειτα από 35 χρόνια καθυστερήσεων.

Η ανάρτηση των πρώτων δασικών χαρτών παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων.

Οι δημοτικές αρχές και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να αντιδράσουν δυναμικά μετά τις πληροφορίες που φέρουν πολλές οικιστικές ζώνες -οι οποίες μάλιστα έχουν δημιουργηθεί εδώ και δεκαετίες- να χαρακτηρίζονται δασικές.

Όπως αναφέρει στο euro2day.gr ο δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, το αρμόδιο υπουργείο αγνόησε επιδεικτικά τους δήμους κατά τη διάρκεια σύνταξης των δασικών χαρτών με αποτέλεσμα να γίνουν «εγκλήματα», όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τις αστοχίες που πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σ’ αυτούς.

«Το ΥΠΕΚΑ δεν μας ρώτησε καν. Θεωρώ ότι έκανε με λανθασμένο τρόπο τη δουλειά του και έτσι οι δασικοί χάρτες θα δημιουργήσουν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που θεωρητικά πρόκειται να επιλύσουν», υποστηρίζει ο κ. Στεργίου -Καψάλης. Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και το υπουργείο Περιβάλλοντος ξεκίνησε τη διαδικασία σύνταξης των δασικών χαρτών εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, εντούτοις η πρώτη συνάντηση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Θάνου Μωραΐτη με τη δημοτική αρχή έγινε μόλις στις 23 Μαρτίου 2011, λίγες ημέρες δηλαδή πριν από την επίσημη παρουσίαση των δασικών χαρτών για τις περιοχές Πεντέλης (Παλαιάς και Νέας) και Μαραθώνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v