Πρωτοφανείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ελέω κρίσης

Μείωση των νέων προσλήψεων και αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κυρίως της εκ περιτροπής απασχόλησης το πρώτο δίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010 διαπιστώνει η έκθεση δεδομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσαν οι επιχειρήσεις για τις νέες προσλήψεις στα τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων. Το 21% των νέων συμβάσεων είναι συμβάσεις εκ περιτροπής απ

  • Ant1
Πρωτοφανείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις ελέω κρίσης

Μείωση των νέων προσλήψεων και αύξηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας κυρίως της εκ περιτροπής απασχόλησης το πρώτο δίμηνο του 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010 διαπιστώνει η έκθεση δεδομένων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, με βάση τα στοιχεία που κατέθεσαν οι επιχειρήσεις για τις νέες προσλήψεις στα τμήματα Κοινωνικών Επιθεωρήσεων.

Το 21% των νέων συμβάσεων είναι συμβάσεις εκ περιτροπής απασχόλησης. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, οι οποίες μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής κατόπιν συμφωνίας εργαζόμενου και εργοδότη το πρώτο δίμηνο του έτους, έφθασαν τις 4.556, ενώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2010 ήταν 373, εμφανίζουν δηλαδή αύξηση κατά 1.121,45%.

Αντίστοιχα και οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης που μετατράπηκαν σε εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη εμφανίζονται αυξημένες κατά 2.725% σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2010.

Παράλληλα, διαπιστώνεται τάση μείωσης των προσλήψεων. Οι επιχειρήσεις που προχώρησαν στη σύναψη νέων συμβάσεων εργασίας ήταν λιγότερες κατά 10,32% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μειώθηκαν κατά 45,08% και κατά 11,65% οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v