Αντιπαράθεση υψηλών τόνων στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή την Τετάρτη με αφορμή πρόταση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη για άμεση προκήρυξη εκλογών κατά τη συζήτηση του ν/σ για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού. Ο κ. Καρατζαφέρης καταφέρθηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με χαρακτηρισμούς όπως «σιαμαία» και «δίδυμα», καταλήγοντας πως η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι «εκλογές

  • Ant1
Αντιπαράθεση υψηλών τόνων στη Βουλή

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή την Τετάρτη με αφορμή πρόταση του προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργου Καρατζαφέρη για άμεση προκήρυξη εκλογών κατά τη συζήτηση του ν/σ για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού.

Ο κ. Καρατζαφέρης καταφέρθηκε εναντίον του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας με χαρακτηρισμούς όπως «σιαμαία» και «δίδυμα», καταλήγοντας πως η μόνη ενδεδειγμένη λύση είναι «εκλογές εδώ και τώρα για να διώξει ο λαός εκείνους που έφεραν τη χώρα να ευτελίζεται από τον Τούρκο».

Αναφορικά με την πρόταση των 84 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος της Εξεταστικής για τη Siemens, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε ικανοποίηση, αλλά και την ευχή «να φτάσουμε σε ταμίες και ταμεία, εκεί που βρίσκονται τα λεφτά».

Δεν είναι όλοι ίδιοι, υπάρχει διαφορά πολιτικής, απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνέκρινε τον δομικό πληθωρισμό επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας με αυτόν της νυν κυβέρνησης, ενώ αναφέρθηκε και στην επιχειρούμενη μείωση των τιμών.

Όσον αφορά την ατάκα Καρατζαφέρη για εκλογές «εδώ και τώρα», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας δήλωσε πως οι κάλπες θα στηθούν κανονικά το 2013 και για τα σκάνδαλα ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την πλήρη διερεύνηση και για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Για έλλειψη ευθύνης και αισθήματος αυτοκριτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος, εκφράζοντας την έκπληξή του για τις συγκρίσεις που έκανε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Παράλληλα, καταλόγισε «κροκοδείλια δάκρυα» στην κυβέρνηση για την παρούσα κατάσταση, όταν η ίδια η κυβέρνηση είναι αυτή που την προκάλεσε. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι το 2008 η χώρα ήταν σε αναπτυξιακή πορεία και το ΠΑΣΟΚ πίεζε την τότε κυβέρνηση Καραμναλή για επιδοματική πολιτική.

Απευθυνόμενος δε στον Γιώργο Καρατζαφέρη, ο Κώστας Μαρκόπουλος υπογράμμισε πως δεν έχει κανένα δικαίωμα να διαμαρτύρεται, από τη στιγμή που το κόμματου υπερψήφισε το Μνημόνιο και στήριξε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης για οριζόντια περικοπή στο λαϊκό εισόδημα που οδήγησε στην αύξηση του τιμάριθμου.

Ανταπαντώντας στον κ. Μαρκόπουλο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε πως η υπερψήφιση του Μνημονίου «ήταν μονόδρομος», ωστόσο διευκρίνισε ότι τότε «δόθηκε στην Ελλάδα η ευκαιρία να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά το ΠΑΣΟΚ την κατασπατάλησε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v