Και τώρα... Ρεάλ

«Τέσσερα εσείς, πέντε εμείς». Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι, «απαντώντας» στο 4-0 της Ρεάλ κόντρα στην Τότεναμ την Τρίτη, επικράτησαν με 5-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Καμπ Νου και κάνουν ήδη προθέρμανση για τον διπλό ημιτελικό κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο. Το σκορ αδικεί κατάφωρα τους Ουκρανούς που βγήκαν στο Καμπ Νου για να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά ατ

  • Ant1
Και τώρα... Ρεάλ

«Τέσσερα εσείς, πέντε εμείς». Κάπως έτσι φαίνεται ότι σκέφτηκαν οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι, «απαντώντας» στο 4-0 της Ρεάλ κόντρα στην Τότεναμ την Τρίτη, επικράτησαν με 5-1 της Σαχτάρ Ντόνετσκ στο Καμπ Νου και κάνουν ήδη προθέρμανση για τον διπλό ημιτελικό κόντρα στην «αιώνια» αντίπαλο.

Η Μπαρτσελόνα μπήκε επιθετικά στο γήπεδο και κατέστησε σαφείς τις ορέξεις της ήδη πριν συμπληρωθούν 100 δευτερόλεπτα παιχνιδιού, όταν ο Αντρές Ινιέστα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες έπειτα από πάσα του Λιονέλ Μέσι, βγήκε μόνος προ του Πιατόφ και πλάσαρε για το 1-0.

Το σκορ αδικεί κατάφωρα τους Ουκρανούς που βγήκαν στο Καμπ Νου για να κάνουν το παιχνίδι τους, αλλά ατύχησαν να βρουν τη Μπαρτσελόνα σε φόρμα. Μάλιστα, η Σαχτάρ απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις την εστία των «μπλαουγκράνα», αλλά χωρίς επιτυχία. Στο 12ο και το 13ο λεπτό ο Λουίς Αντριάνο θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως και τις δύο φορές βρήκε σε ετοιμότητα τον Βίκτορ Βαλντές.

Ώσπου ήρθε το 34ο λεπτό, με τον Ντάνι Άλβες να δέχεται την κάθετη του Ινιέστα και μόνος προ του Πιατόβ να τον περνάει και προ κενής εστίας να γράφει το 2-0. Στη συνέχεια (53’) ήταν η σειρά του Ζεράρ Πικέ να σκοράρει, με σουτ στην κίνηση έπειτα από κόρνερ και αφού η μπάλα άλλαξε πορεία, βρίσκοντας στα σώματα των αμυντικών.

Τελικά, το γκολ για τη Σαχτάρ ήρθε στο 59ο λεπτό, όταν ο Σρνα εκτέλεσε το φάουλ από δεξιά και ο Ρακίτσκι με προβολή μείωσε σε 3-1. Το εκτός έδρας γκολ πιθανότατα αναπτέρωσε τις ελπίδες της ουκρανικής ομάδας, αλλά η Μπαρτσελόνα είχε τις απαντήσεις και σε αυτό. Ένα λεπτό μετά το γκολ του Ρακίτσκι ο Κεϊτά πήρε τη μπαλιά από τον Μέσι και με άπιαστο σουτ έγραψε το 4-1.

Ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τη Σαχτάρ, αν ο Λουίζ Αντριάνο έβρισκε στόχο στο διαγώνιο πλασέ του στο 81ο λεπτό, το οποίο σταμάτησε στο δοκάρι του Βαλντές. Ωστόσο, το καταλανικό show δεν είχε τελειώσει ακόμη: τέσσερα λεπτά πριν το 90ό ο Τσάβι με πλασέ από κοντά έγραψε το τελικό 5-1, σφραγίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση της Μπάρτσα στα ημιτελικά του Champions League.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ, Μπουσκέτς, Αντριάνο (77’ Μάξουελ), Μασεράνο, Τσάβι, Κεϊτά, Ινιέστα (91’ Αφελάι), Μέσι, Βίγια (70’ Πέδρο)
Σαχτάρ Ντόνετσκ: Πιατόβ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρακίτσκι, Ρατ, Χούμπσμαν (82’ Εντουάρντο), Μχιταριάν, Ζάντσον (70’ Φερναντίνιο), Ντόουγκλας Κόστα, Ουίλιαμ (75’ Τεσέιρα), Λουίς Αντριάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v