Μετεγγραφές με εισοδηματικά κριτήρια

Εισοδηματικό κριτήριο στις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που έως τώρα γίνονταν ελεύθερα βάζει το υπουργείου Παιδείας, κάτι που από πολλούς ερμηνεύεται ως προάγγελος περικοπών που ετοιμάζονται και στα επιδόματα των κοινωνικών αυτών ομάδων. Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα ισχύει για όλους το οικονομικό κριτήριο των 50.000 ευρώ κατά μέσο όρο στο οικογενειακό εισόδημα της

  • Ant1
Μετεγγραφές με εισοδηματικά κριτήρια

Εισοδηματικό κριτήριο στις μετεγγραφές φοιτητών τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών που έως τώρα γίνονταν ελεύθερα βάζει το υπουργείου Παιδείας, κάτι που από πολλούς ερμηνεύεται ως προάγγελος περικοπών που ετοιμάζονται και στα επιδόματα των κοινωνικών αυτών ομάδων.

Από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος θα ισχύει για όλους το οικονομικό κριτήριο των 50.000 ευρώ κατά μέσο όρο στο οικογενειακό εισόδημα της τελευταίας τριετίας.

Πλαφόν μπαίνει στις μετεγγραφές για όλες τις κατηγορίες υποψηφίων, καθώς δεν θα υπερβαίνουν το ποσοστό του 20% επιπλέον του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Τέλος, ο αριθμός των εισακτέων θα ανακοινώνεται στο εξής μετά τις εξετάσεις και θα δίνεται η δυνατότητα απόκτησης απολυτηρίου λυκείου με ενδοσχολικές εξετάσεις και χωρίς τη συμμετοχή του μαθητή στις πανελλήνιες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v