Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγκαινιάστηκε το Silver Alert

Ονομάζεται "Silver Alert" και είναι το σύστημα αμέσου και έγκαιρης μετάδοσης πληροφοριών που έχουν σχέση με την εξαφάνιση ηλικιωμένων, κατά τα πρότυπα του "Amber Alert" για τις εξαφανίσεις παιδιών. Ο αριθμός που μπορούμε να καλούμε είναι το 1065 και κάθε πληροφορία ενδέχεται να αποδειχθεί πολύτιμη για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή ανθρώπων μεγάλης ηλικίας.

  • Ant1
Εγκαινιάστηκε το Silver Alert

Ονομάζεται "Silver Alert" και είναι το σύστημα αμέσου και έγκαιρης μετάδοσης πληροφοριών που έχουν σχέση με την εξαφάνιση ηλικιωμένων, κατά τα πρότυπα του "Amber Alert" για τις εξαφανίσεις παιδιών.

Ο αριθμός που μπορούμε να καλούμε είναι το 1065 και κάθε πληροφορία ενδέχεται να αποδειχθεί πολύτιμη για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή ανθρώπων μεγάλης ηλικίας.

Ο ΑΝΤ1 ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Γραμμής Ζωής, που βρίσκεται πίσω από την σπουδαία πρωτοβουλία.

Προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Silver Alert, θα πρέπει ο ηλικιωμένος που έχει εξαφανιστεί να είναι άνω των 60 ετών και να υπάρχουν ενδείξεις ότι κινδυνεύει λόγω προβλήματος υγείας ή ότι έχει την τάση να βλάψει τον εαυτό του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «γραμμή ζωής» έχει ξεκινήσει τη δράση της από το 1996, παρέχοντας τα «κόκκινα κουμπιά» άμεσης βοήθειας σε μοναχικούς ηλικιωμένους ανθρώπους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v