Δρούτσας: Απαιτείται κατάπαυση του πυρός

Την ελπίδα ότι οι συναντήσεις που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα θα έχουν άμεσα αποτελέσματα για την έναρξη πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο. Σήμερα συνεδριάζει η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη στη Ντόχα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των πε

  • Ant1
Δρούτσας: Απαιτείται κατάπαυση του πυρός

Την ελπίδα ότι οι συναντήσεις που διεξάγονται αυτή την εβδομάδα θα έχουν άμεσα αποτελέσματα για την έναρξη πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο.

Σήμερα συνεδριάζει η Ομάδα Επαφής για τη Λιβύη στη Ντόχα, την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των περιφερειακών οργανώσεων στο Κάιρο, ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, στη Λιβύη απαιτείται άμεση και αξιόπιστη κατάπαυση του πυρός με τις δύο πλευρές να κάθονται στο τραπέζι για την αναζήτηση πολιτικής λύσης.

«Το έχουμε πει από την πρώτη στιγμή και αυτή είναι η θέση της Ελλάδας, ότι δεν μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στην κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δρούτσας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v