Οδηγία για χρήση καμερών σε ιδιωτικούς χώρους

Τους όρους και τις προυποθέσεις υπάρξης και χρήσης καμερών σε ιδιωτικούς χώρους προσβάσιμους στο κοινό, θέτει με οδηγία που εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Οδηγία για χρήση καμερών σε ιδιωτικούς χώρους
Τους όρους και τις προυποθέσεις υπάρξης και χρήσης καμερών σε ιδιωτικούς χώρους προσβάσιμους στο κοινό όπως π.χ. πολυκατοικίες, γραφεία, τραπεζες, σχολεία, ξενοδοχεία εμπορικά κέντρα κ.α., θέτει με οδηγία που εξέδωσε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ειδκότερα, προκειμένου να είναι νόμιμη η τοποθέτηση κάμερας σε πολυκατοικίες και γραφεία, είναι απαραίτητη σχετική εγκριση από την γενική συνέλευση των ιδιοκτητών και των ενοίκων. Στα ξενοδοχεία η εγκατάσταση καμερας δεν επιτρέπεται στα εστιατόρια και στους διαδρόμους όπου μπορεί να κινούνται απλοί επισκέπτες και όχι ενοικοι.

Ως προς την χρήση καμερών στα σχολεία η αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων επισημαίνει στην οδηγία της οτι αυτό θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή καθώς υπάρχει κίνδυνος για την ανάπτυξη της ελευθερίας των μαθητών. Περαιτέρω, στα εμπορικά καταστήματα απαγορεύεται η χρήση καμερών στα δοκιμαστήρια, τις τουαλέτες αλλα και σε χώρους που έχουν πρόσβαση μόνο οι υπάλληλοι, ενώ απαγορεύεται η λειτουργία τους και σε ναούς κατα τις ώρες που είναι ανοικτοί στο κοινό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v