Τρία χρόνια με αναστολή στον Τάσο Μαντέλη

Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθήνας ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα 2006-7. Ο Μαντέλης κρίθηκε ένοχος επειδή δεν είχε δηλώσει τα χρήματα που είχε πάρει μέσω του κουμπάρου του από τη Siemens περί τα 400.000 γερμανικά μάρκα που τώρα καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής είπε ότι ήταν «χορηγίες».

  • Ant1
Τρία χρόνια με αναστολή στον Τάσο Μαντέλη

Σε φυλάκιση τριών ετών με αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Αθήνας ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες το διάστημα 2006-7.

Ο Μαντέλης κρίθηκε ένοχος επειδή δεν είχε δηλώσει τα χρήματα που είχε πάρει μέσω του κουμπάρου του από τη Siemens περί τα 400.000 γερμανικά μάρκα που τώρα καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής είπε ότι ήταν «χορηγίες».

Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο, αλλά τον εκπροσώπησε ο δικηγόρος του Γιάννης Ηρειώτης. Του επιβλήθηκε ακόμη χρηματική ποινή 7.500 ευρώ και παρεπόμενη ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα έτος.

«Δεν θα γίνει ο Μαντέλης ο αίρων πάσης τυχόν αμαρτίας του πολιτικού κόσμου», δήλωσε ο κ. Ηρειώτης, προσθέτοντας ότι ο εντολέας του δεν δήλωσε τα στοιχεία για τα οποία καταδικάστηκε, διότι δεν ήταν στην κυριότητά του.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική πρόταση προς το δικαστήριο ήταν να επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, πρόταση που, αν γινόταν δεκτή, ο Τάσος Μαντέλης θα έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ανάλογη κατηγορία για προηγούμενα έτη έχει παραγραφεί λόγω παρέλευσης πενταετίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v