Ημιτελικός... el clasico

Η πρόκριση της Ρεάλ κόντρα στην Τότεναμ δεν αποτελεί και καμία φοβερή είδηση, αφού το 4-0 του Σαντιάγο Μπερναμπέου δεν άφηνε πολλές ελπίδες στην ομάδα του Χάρι Ρέντναπ. Το ενδιαφέρον της πρόκρισης της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο στα ημιτελικά του Champions League συνίσταται στο ότι οι Μαδριλένοι θα… βαρεθούν να βλέπουν την «αιώνια» αντίπαλο Μπαρτσελόνα, αφού οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν μέχρι τη ρε

  • Ant1
Ημιτελικός... el clasico

Η πρόκριση της Ρεάλ κόντρα στην Τότεναμ δεν αποτελεί και καμία φοβερή είδηση, αφού το 4-0 του Σαντιάγο Μπερναμπέου δεν άφηνε πολλές ελπίδες στην ομάδα του Χάρι Ρέντναπ. Το ενδιαφέρον της πρόκρισης της ομάδας του Ζοζέ Μουρίνιο στα ημιτελικά του Champions League συνίσταται στο ότι οι Μαδριλένοι θα… βαρεθούν να βλέπουν την «αιώνια» αντίπαλο Μπαρτσελόνα, αφού οι δύο ομάδες θα κοντραριστούν μέχρι τη ρεβάνς τους τέσσερις φορές (μία για πρωτάθλημα και κύπελλο και δύο για το CL)!

Στα του αγώνα του White Hart Lane, οι γηπεδούχοι «Πετεινοί» ήξεραν πως οι πιθανότητες δεν ήταν με το μέρος τους, ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω. Απαλλαγμένοι από το άγχος της πρόκρισης έπαιξαν ελεύθερα και επιθετικά, αποδίδοντας ωραίο ποδόσφαιρο, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Με τον Παβλιουτσένκο αιχμή το δόρατος και τους Λένον, Φαν ντερ Φάαρτ και Μπέιλ από πίσω του, η Τότεναμ είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, αλλά το μόνο που πέτυχε ήταν ένα ωραίο γκολ του Μπέιλ στο 38ο λεπτό που ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Κι αν υπήρχε έστω και ένα ψήγμα αγωνίας στο ματς, αυτό εξαλείφθηκε στο 50ό λεπτό, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε το μακρινό σουτ και ο Γκόμεζ απέκρουσε ερασιτεχνικά, αφήνοντας τη μπάλα να γλιστρήσει μέσα από τα χέρια του και να καταλήξει στα δίχτυα.

Η πίεση των Άγγλων δεν επέφερε τίποτα στα υπόλοιπα λεπτά εκτός από δύο θετικές επεμβάσεις του Κασίγιας στο 62’ και το 74’ σε σουτ του Ντεφόε. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τη Ρεάλ να κάνει ήδη προθέρμανση για τον… el clasico ημιτελικό και τον Μουρίνιο να γίνεται αυτός που την έφερε ένα βήμα πριν τον τελικό του Champions League οκτώ χρόνια μετά τον Μάιο του 2003, όταν οι «Μερένγκες» συμμετείχαν για τελευταία φορά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γκόμεζ, Γκαλάς, Ντόουσον, Εκοτό, Μπέιλ, Τσορλούκα, Χάντλστοουν (71’ Σάντρο), Μόντριτς (83’ Κράνιτσαρ), Λένον (60’ Ντεφόε), Φαν ντερ Φάαρτ, Παβλιουτσένκο
Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβάλιο, Ράμος (57’ Γκρανέρο), Αρμπελόα, Μαρσέλο, Αλμπιόλ, Κεντίρα, Εζίλ, Αλόνσο (75’ Μπενζεμά), Αντεμπαγιόρ, Ρονάλντο (65’ Κακά).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v