Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαίωση συμβασιούχων από τον Άρειο Πάγο

Δικαιώνονται δύο συμβασιούχοι με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που φαίνεται ότι θα αποτελέσει πιλότο για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου πριν όμως από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001. Συγκεκριμένα, με ψήφους 26 υπέρ και 20 κατά και παρά τις αρνητικές εισηγήσεις του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου και του αρμόδιου εισηγητή, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε δύο καθαρίστριες το

  • Ant1
Δικαίωση συμβασιούχων από τον Άρειο Πάγο

Δικαιώνονται δύο συμβασιούχοι με την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που φαίνεται ότι θα αποτελέσει πιλότο για όλους τους συμβασιούχους του Δημοσίου πριν όμως από την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001.

Συγκεκριμένα, με ψήφους 26 υπέρ και 20 κατά και παρά τις αρνητικές εισηγήσεις του εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου και του αρμόδιου εισηγητή, ο Άρειος Πάγος δικαίωσε δύο καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που είχαν συνάψει συμβάσεις το '96 και το '98 και αποφάνθηκε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μπορεί να μετατραπεί η σύμβασή τους σε αορίστου χρόνου.

Έξω από τον Άρειο Πάγο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί συμβασιούχοι που άρχισαν να ψάλουν τον εθνικό ύμνο μετά την απόφαση και να φωνάζουν συνθήματα υπέρ των δικαστών.

Οι δικηγόροι τους κ.κ Νικολουτσόπουλος και Περπατάρης δήλωσαν ότι αυτή είναι μια νίκη και της Δικαιοσύνης, αλλά και της κοινωνίας και κάλεσαν την κυβέρνηση να νομοθετήσει για να λυθεί οριστικά αυτό το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v