Προβληματισμός αλλά και στήριξη στον πρωθυπουργό

Προβληματισμός φαίνεται ότι επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις των βουλευτών στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έδειξε στήριξη στην προσπάθεια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου. Η Μαρία Θεοχάρη υπερασπίστηκε το δικαίωμα των βουλευτών να διατυπώνουν την άποψη, αλλά και τις διαφωνίες τους με στόχο να συμβάλουν στην καλ

  • Ant1
Προβληματισμός αλλά και στήριξη στον πρωθυπουργό

Προβληματισμός φαίνεται ότι επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη λειτουργία της κυβέρνησης και παρά το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις των βουλευτών στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ έδειξε στήριξη στην προσπάθεια του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

Η Μαρία Θεοχάρη υπερασπίστηκε το δικαίωμα των βουλευτών να διατυπώνουν την άποψη, αλλά και τις διαφωνίες τους με στόχο να συμβάλουν στην καλύτερη λειτουργία του κυβερνητικού έργου και όχι με προσωπικούς στόχους.

Ο Πάρης Κουκουλόπουλος πρότεινε «διακανονισμό» του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού χρέους και των επιτοκίων, ενώ τόνισε ότι πρέπει να μπει τέρμα στον «ανεύθυνο ενεργειακό σχεδιασμό της ΝΔ». Όσον αφορά στα επεισόδια στους Αγίους Ανάργυρους, τόνισε ότι «η απόλυτη καταδίκη μας σε αυτά δεν πρέπει να μας παρασύρει σε ένα πολιτικό λάθος να ανοίξουμε «βεντέτα» με έναν πολιτικό χώρο».

Ο Οδυσσέας Βουδούρης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας ότι «θα μπορέσουμε, αλλά όλοι μαζί και εάν εμβαθύνουμε τις ρήξεις και επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις», ενώ χαρακτήρισε σωστή την πολιτική που χαράσσεται. Πάντως, είπε ότι η δυσαρέσκεια που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, υπάρχει, αποδίδοντας το γεγονός στο χάσμα ανάμεσα στην πολιτική που χαράσσεται και που υλοποιείται.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φλωρίδης τόνισε ότι «η μόνη υπαρκτή δυνατότητα επιβίωσης και ανόρθωσης της χώρας είναι ο δρόμος των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων σε κράτος και οικονομία», ενώ πρόσθεσε ότι οι άλλες πολιτικές που αντιτίθενται σε αυτήν την πρόταση, είτε του «διαφορετικού μείγματος», είτε της λεγόμενης «επαναδιαπραγμάτευσης», «είναι φρούδες και έχουν ως κοινό παρανομαστή την υπεκφυγή». Παράλληλα, είπε ότι το θέμα της έγκαιρης αναδιάρθρωσης δεν είναι ταμπού και ότι δεν προσφέρεται για επιπόλαιες συζητήσεις.

Ο κ. Φλωρίδης μίλησε για «σοβαρή αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, στο σωστό μοίρασμα του κοινωνικού κόστους και στην εφαρμογή της πολιτικής μας» και για «έλλειψη ιδεολογικής και πολιτικής ταυτότητας του ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τη χώρα». Επίσης, ανέφερε ότι «ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας ίσως θα μπορούσε να γίνει και χωρίς εμάς, όμως είναι πολύ σημαντικό να γίνει από εμάς».

Ο Ηλίας Θεοδωρίδης τόνισε ότι «αντίπαλός μας είναι οι δικές μας πολιτικές ανεπάρκειες. Στερούμαστε ιδεολογικών μηχανισμών», ενώ ο Έκτωρ Νασιώκας εξέφρασε τη στήριξη της ΚΟ στην προσπάθεια της κυβέρνησης να αποφύγει την κατάρρευση και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για λαϊκισμό.

Ο Κώστας Σπηλιόπουλος από πλευράς του τόνισε ότι «χωρίς την ανάπτυξη δεν μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής», εκτιμώντας ότι δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα, προτεραιότητες και αυστηρή επιτήρηση για την ανάπτυξη.

Την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού εξήρε ο Χρήστος Μαγκούφης, τονίζοντας ότι «ο Οδικός Χάρτης είναι υπόθεση όλων μας», ενώ για απτά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών αποφάσεων που εξασφάλισε ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. «Είμαστε σε μεταίχμιο που χρειάζεται ανασυγκρότηση δυνάμεων, μια νέα αρχή και η εξειδίκευση του σημερινού σχεδίου», είπε ο Νίκος Σαλαγιάννης, ενώ ο Γιάννης Δριβελέγκας παρατήρησε ότι τέσσερις ημέρες που δεν λειτούργησαν τα κανάλια, αυξήθηκε η δουλειά των εμπόρων.

Σχετικά με το φαινόμενο διαφθοράς στο δημόσιο και την πολιτική γενικότερα ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «από το «δεν πληρώνω» πρέπει να πάμε στο «δεν πληρώνομαι»». «Για μένα το πρόβλημα είναι πόσο αντέχει η κοινωνία, πώς θα την κρατήσουμε όρθια και δεν θα διαλυθεί ο ιστός της», είπε η Σούλα Μερεντίτη.

«Η αντίληψη όλων είναι ότι η χώρα μας είναι αξιόπιστη με έναν αξιόπιστο πρωθυπουργό που μπορεί με ευχέρεια να χειρίζεται τα ζητήματα της χώρας», επεσήμανε ο Ευτύχης Δαμιανάκης, ενώ ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, ανέφερε ότι «κανένας δεν είναι αλάθητος», αλλά και «αναντικατάστατος». Σημείωσε επίσης ότι πρέπει να δοθεί έμφαση και για τα έσοδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v