Αλλαγές σε μειονοτικά σχολεία

Στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αλλαγές σε 57 σχολεία, την αναστολή λειτουργίας σε 35 και τη δημιουργία 22 καινούργιων σχολείων. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας  ξεκινά τις παρεμβάσεις σε σχολεία με πολύ μικρό αριθμό μαθητών, γεγονός  που δεν επιτρέπει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης στα παιδιά της μειονότητας, καθώ

  • Ant1
Αλλαγές σε μειονοτικά σχολεία

Στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε αλλαγές σε 57 σχολεία, την αναστολή λειτουργίας σε 35 και τη δημιουργία 22 καινούργιων σχολείων.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Παιδείας  ξεκινά τις παρεμβάσεις σε σχολεία με πολύ μικρό αριθμό μαθητών, γεγονός  που δεν επιτρέπει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών εκπαίδευσης στα παιδιά της μειονότητας, καθώς και σε  σχολεία που βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους.

Ήδη στελέχη των υπηρεσιών και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας έχουν έρθει σε επαφή με τους εμπλεκόμενους φορείς (εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους  τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς) με σκοπό την οριοθέτηση των σημείων του διαλόγου που θα οδηγήσει στον κοινό στόχο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης για τη μειονότητα.

Η Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Φώφη Γεννηματά προγραμματίζει για το επόμενο χρονικό διάστημα επίσκεψη στη Θράκη, με στόχο το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων για την επιτάχυνση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης της μειονότητας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v