Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαψεύδουν δημοσίευμα της Wall Street Journal

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέψευσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ πιστεύει πως το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωσή του εντός του επόμενου έτους. Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, κ. Ντομινμίκ Στρος Καν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, δήλωσε

  • Ant1
Διαψεύδουν δημοσίευμα της Wall Street Journal

Εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διέψευσε το δημοσίευμα της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ πιστεύει πως το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωσή του εντός του επόμενου έτους.

Όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ, κ. Ντομινμίκ Στρος Καν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον το Σάββατο, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής το ΔΝΤ «δουλεύει με το πρόγραμμα όπως αυτό έχει καταρτιστεί».

«Δημιουργήσαμε το ελληνικό πρόγραμμα, μαζί με την κυβέρνηση, ακολουθώντας την υπόθεση ότι πραγματικά δεν θέλουν να αναδιαρθρώσουν το χρέος τους. Αυτή είναι η υπόθεση γύρω από την οποία δημιουργήθηκε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η στήριξή μας στο πρόγραμμα αυτό. Τίποτα δεν έχει αλλάξει, τελεία», δήλωσε.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Στρος Καν εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει τη συνεχή βοήθεια της υπόλοιπης Ευρώπης και του ΔΝΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v