«Δεν συμμετέχουμε σε συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις, τόνισε για πολλοστή η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιουγκ, κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Σε δηλώσεις της, εξάλλου, από τις Βρυξέλλες, η Χιουγκ ανέφερε πως η Κομισιόν αξιολογεί σε πρώτη ανάγνωση ως θετικό και φιλόδοξο το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων που ανακοί

  • Ant1
«Δεν συμμετέχουμε σε συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν μετέχει σε τέτοιου είδους συζητήσεις, τόνισε για πολλοστή η εκπρόσωπος της Κομισιόν Σαντάλ Χιουγκ, κληθείσα να σχολιάσει τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Σε δηλώσεις της, εξάλλου, από τις Βρυξέλλες, η Χιουγκ ανέφερε πως η Κομισιόν αξιολογεί σε πρώτη ανάγνωση ως θετικό και φιλόδοξο το πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ελληνική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα αν η Επιτροπή έχει προχωρήσει σε μια πρώτη αξιολόγηση των μέτρων που εξήγγειλε η ελληνική κυβέρνηση την Παρασκευή, η Χιουγκ απάντησε ότι η Επιτροπή χαρακτηρίζει «φιλόδοξο» τόσο το πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης που θα συμβάλλει στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας, κατά 26 δισ. ευρώ, ως το 2015, όσο και το σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για την περίοδο 2011-2013. 

Η εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι το Μάιο η Τρόικα θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη τριμηνιαία επίσκεψή της στην Αθήνα, προκειμένου να εξετάσει λεπτομερώς το περιεχόμενο αυτού του στρατηγικού προγράμματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v