Απεργούν οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από τις 05:00 της Μεγάλης Τρίτης μέχρι τις 05:00 της Μεγάλης Πέμπτης οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης έπειτα από τη σχετική απόφαση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ). Η απεργία αφορά όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν μεταδίδουν δελτία ειδήσεων ή ζωντα

  • Ant1
Απεργούν οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται από τις 05:00 της Μεγάλης Τρίτης μέχρι τις 05:00 της Μεγάλης Πέμπτης οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης έπειτα από τη σχετική απόφαση της Ένωσης Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ).

Η απεργία αφορά όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν μεταδίδουν δελτία ειδήσεων ή ζωντανό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την απεργιακή ανακοίνωση, η ΕΤΙΤΑ απεργεί, διεκδικώντας:

«- Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

- Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν σέβονται τους εργαζόμενους τους και καθυστερούν την καταβολή τους μέχρι και τρεις μήνες.
- Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
- Την ανάκληση και το πάγωμα απολύσεων.

- Να μπει τέλος στην μαύρη, ανασφάλιστη εργασία και ενοικιαζόμενη εργασία, να διαμορφωθούν ίδιες μισθολογικές και ίδιες εργασιακές - ασφαλιστικές συνθήκες για όλους τους τεχνικούς  είτε αυτοί εργάζονται σε Κρατικούς είτε σε Ιδιωτικούς  Ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, είτε σε Εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού έργου.

- Όχι στη μείωση μισθών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v