Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν

Αισιόδοξη είναι η εικόνα για τη νέα τουριστική σεζόν, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι προκρατήσεις φαίνεται να παρουσιάζουν αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι. Ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τους χρήστες του διαδικτύου, που επιλέγουν τα ελληνικά νησιά ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, ενώ έχει διπλασιαστεί και η επισκεψιμότητα της επίσημης τουριστικής ιστοσελίδ

  • Ant1
Αισιοδοξία για τη νέα τουριστική σεζόν

Αισιόδοξη είναι η εικόνα για τη νέα τουριστική σεζόν, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι προκρατήσεις φαίνεται να παρουσιάζουν αύξηση 10% σε σχέση με πέρυσι.

Ενθαρρυντικά είναι και τα μηνύματα από τους χρήστες του διαδικτύου, που επιλέγουν τα ελληνικά νησιά ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης, ενώ έχει διπλασιαστεί και η επισκεψιμότητα της επίσημης τουριστικής ιστοσελίδας της χώρας.

Η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Κρήτη κατέλαβαν αντίστοιχα τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη θέση στην ψηφοφορία για τους 20 κορυφαίους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ευρώπης για το 2011 που διενήργησε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα tripadvisor ,που κάθε μήνα δέχεται 50 εκατομμύρια επισκέψεις. Στον ίδιο κατάλογο ακολουθούν στην έβδομη θέση η Μύκονος και στη δεκατηένατη η Ρόδος.

Η διαδικτυακή προβολή της Ελλάδας φαίνεται πως έχει συμβάλει στην αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικράτησε πέρυσι και ήδη τα πρώτα δείγματα από τις προκρατήσεις δωματίων κάνουν τους ξενοδόχους να αισιοδοξούν.

Το διαδίκτυο αναδεικνύεται ως ένα από τα πιο χρήσιμα και οικονομικότερα εργαλεία προβολής της χώρας μας και των τουριστικών μας υποδομών λένε οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, που ευελπιστούν η νέα τουριστική σεζόν να καλύψει τις περυσινές απώλειες του κλάδου.

Η Ελλάδα έχει αποκτήσει τη δική της ηλεκτρονική διεύθυνση στα μεγαλύτερα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης. Η ιστοσελίδα visitgreece.gr του ΕΟΤ μέσα στους πρώτους 4μήνες του 2011 έχει διπλασιάσει τον αριθμό των επισκεπτών από το εξωτερικό, ενώ έχει δημιουργήσει λογαριασμούς με δεκάδες χιλιάδες μέλη στο facebook, το twitter και σε άλλα ηλεκτρονικά δίκτυα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v