Πόλεμος υπουργείου Υγείας με νοσοκομειακούς γιατρούς

Διαστάσεις παίρνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και νοσοκομειακούς γιατρούς για ελλείψεις σε αναλώσιμα υγειονομικά υλικά. Μετά τον έλεγχο που έκανε ο Υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας στο Ασκληπιείο Βούλας απεφάνθη ότι οι καταγγελίες για ελλείψεις είναι αβάσιμες, ενώ ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας επιμένει πως δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα. 

  • Ant1
Πόλεμος υπουργείου Υγείας με νοσοκομειακούς γιατρούς

Διαστάσεις παίρνει ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και νοσοκομειακούς γιατρούς για ελλείψεις σε αναλώσιμα υγειονομικά υλικά.

Μετά τον έλεγχο που έκανε ο Υποδιοικητής Υγειονομικής Περιφέρειας στο Ασκληπιείο Βούλας απεφάνθη ότι οι καταγγελίες για ελλείψεις είναι αβάσιμες, ενώ ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας επιμένει πως δεν υπάρχουν ούτε τα απαραίτητα. 

Ωστόσο, για μεγάλες ελλείψεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο μιλούν και άλλοι γιατροί τονίζοντας ότι οι μεγάλες ελλείψεις σε υλικά όχι μόνο έχουν παγώσει τα τακτικά χειρουργεία, αλλά συχνά γίνονται αιτία ασθενείς ή οι συνοδοί τους, να τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία και να τα πληρώνουν οι ίδιοι.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Υγείας προωθεί τροπολογία που θα αφορά στο ακαταδίωκτο των επιθεωρητών υγείας, ώστε ενδεχόμενες μηνύσεις από την πλευρά των γιατρών να μην αποτελούν τροχοπέδη, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του Ανδρέα Λοβέρδου με τον Χάρη Καστανίδη ώστε το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει στην προσπάθεια εξορθολογισμού του ΕΣΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v