ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για τις αποδείξεις

Με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011, που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. ή στέλνονται ταχυδρομικά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνυποβάλλουν και τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει από τις αγορές τους το 2010. Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του ισχύοντα νόμου σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι αποδείξεις φυλάσσονται από του

  • Ant1
ΥΠΟΙΚ: Διευκρινίσεις για τις αποδείξεις

Με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2011, που υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. ή στέλνονται ταχυδρομικά οι φορολογούμενοι θα πρέπει να συνυποβάλλουν και τις αποδείξεις που έχουν συγκεντρώσει από τις αγορές τους το 2010.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών, βάσει του ισχύοντα νόμου σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, οι αποδείξεις φυλάσσονται από τους φορολογούμενους μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά, για να προσκομιστούν στην Δ.Ο.Υ., όταν ζητηθούν.

Αμέσως μετά τη λήξη της προθεσμίας παραλαβής των δηλώσεων, θα επιλέγεται μηνιαίως δείγμα ελέγχου, με σχετική οδηγία που θα δοθεί και θα διενεργηθεί οπωσδήποτε δειγματοληπτικός έλεγχος, για να διαπιστωθεί η ύπαρξη των αποδείξεων και η ακριβής δήλωσή τους.

Αυτονόητο είναι ότι θα ληφθεί υπόψη στο δείγμα η αναλογία εισοδήματος και προσκομιζομένων αποδείξεων, καθώς και τα ποσά επιστρεφομένων φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v