Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον ΑΝΤ1

Το πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής σχολίασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρες σχέδιο για τη φοροδιαφυγή, ενώ σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες και την ύφεση, η μάχη με τη φοροδιαφυγή κερδίζεται μήνα με το μήνα, καθώς αυξάνονται οι εισπράξεις. Σημείωσε μάλιστα ότι είχαμε αύξηση των εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ

  • Ant1
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον ΑΝΤ1

Το πρόγραμμα για την πάταξη της φοροδιαφυγής σχολίασε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει πλήρες σχέδιο για τη φοροδιαφυγή, ενώ σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες και την ύφεση, η μάχη με τη φοροδιαφυγή κερδίζεται μήνα με το μήνα, καθώς αυξάνονται οι εισπράξεις. Σημείωσε μάλιστα ότι είχαμε αύξηση των εσόδων ως ποσοστό του ΑΕΠ.

«Μέρα με τη μέρα προχωράμε με δυσκολία στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Θέλουμε να χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή για να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές, θέλουμε να αλλάξουμε τη σχέση βεβαίωσης και είσπραξης προστίμων», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι το εισοδηματικό πλαφόν για τις φοροαπαλλαγές.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε κατηγορηματικά ότι δεν θα γίνει αύξηση στον ΦΠΑ και παράλληλα απέκλεισε και τη μετάταξη προϊόντων στον υψηλό ΦΠΑ, ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διευκολύνει όσο μπορεί τις επιχειρήσεις.
 
Αναφερόμενος στις αλλαγές στο δημόσιο τομέα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως ο εξορθολογισμός του δημόσιου τομέα θα μειώσει τις δαπάνες, ενώ σημείωσε ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα άρει τις ανισότητες στο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι έτοιμο το σχέδιο για τα 12 μεγάλα ακίνητα του δημοσίου, ενώ διέψευσε τις φήμες για την κόντρα του με την υπουργό Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, τονίζοντας ότι υπάρχουν μεν διαφωνίες μεταξύ υπουργών, αλλά αυτό δεν εμποδίζει την καλή συνεργασία μεταξύ τους. «Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι κάποιος βουλευτής δεν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα».

Αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση, τόνισε ότι διαφωνεί και σημείωσε ότι η συζήτηση για τον ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους κάνει κακό.  «Θέλουν να βγάλουν λεφτά αυτοί που ποντάρουν στην αναδιάρθρωση», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει από μηχανής Θεός. Μόνο η σκληρή δουλειά θα μας βγάλει από την κρίση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v