Θύματα των χάκερ και χιλιάδες Έλληνες

Στο έλεος των χάκερ έχουν βρεθεί 210.000 Έλληνες, αφού τόσοι υπολογίζονται να είναι οι χρήστες της παιχνιδομηχανής Playstation 3 στη χώρα μας, υπηρεσία η οποία - όπως φημολογείται - παραβιάστηκε από τους ακτιβιστές του διαδικτύου με το όνομα «Anonymous», με αποτέλεσμα να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 77εκατομμυρίων χρηστών!

  • Ant1
Θύματα των χάκερ και χιλιάδες Έλληνες

Στο έλεος των χάκερ έχουν βρεθεί 210.000 Έλληνες, αφού τόσοι υπολογίζονται να είναι οι χρήστες της παιχνιδομηχανής Playstation 3 στη χώρα μας, υπηρεσία η οποία - όπως φημολογείται - παραβιάστηκε από τους ακτιβιστές του διαδικτύου με το όνομα «Anonymous», με αποτέλεσμα να υποκλέψουν προσωπικά δεδομένα 77 εκατομμυρίων χρηστών!

Τα μεγαλύτερα θύματα όμως είναι οι χρήστες που είχαν καταχωρήσει στην συγκεκριμένη υπηρεσία στοιχεία των πιστωτικών τους καρτών, χρήστες που στην χώρα μας φτάνουν τα 20.000 άτομα.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα υποκλοπής δεδομένων στην ιστορία, με συνολικά 77 εκατομμύρια χρήστες - θύματα των ηλεκτρονικών εισβολέων. H ομάδα των διαδικτυακών ακτιβιστών «Anonymous» φαίνεται να  βρίσκεται πίσω από την παραβίαση μαμούθ της πλατφόρμας του Playstation 3, με σκοπό να κηρύξει πόλεμο υπέρ της ελευθερίας του διαδικτύου.

Αν και η εταιρία επιβεβαιώνει ότι όλα τα δεδομένα που αφορούν πιστωτικές κάρτες ήταν αποθηκευμένα σε κρυπτογραφημένη μορφή, πληθαίνουν μέρα με την ημέρα οι καταγγελίες για παράνομες χρεώσεις σε κάρτες, ενώ ήδη στην Αμερική, σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, κατατέθηκε η πρώτη ομαδική μήνυση χρηστών κατά της εταιρείας.

Αυτό, πάντως, που μπορούν να κάνουν οι χρήστες που έχουν χρησιμοποιήσει την παιχνιδομηχανή είναι : 1) delete σε e-mail που ζητούν προσωπικές πληροφορίες, 2)  να παρακολουθούν την κίνηση του λογαριασμού της πιστωτικής κάρτας και να αλλάξουν όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης στο μητρώο της παιχνιδομηχανής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v