Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει μόνο το ενδεχόμενο επιμήκυνσης»

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναδιαρθρώσει το χρέος της προς το παρόν και θα πρέπει μόνο να εξετάσει το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης των δανείων, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, κ. Ηρακλής Πολεμαρχάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση στο London School of Economics, μεταδίδει το Bloomberg. «Το θέμα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Πολεμαρχά

  • Ant1
«Η Ελλάδα πρέπει να εξετάσει μόνο το ενδεχόμενο επιμήκυνσης»

Η Ελλάδα δεν χρειάζεται να αναδιαρθρώσει το χρέος της προς το παρόν και θα πρέπει μόνο να εξετάσει το ενδεχόμενο της επιμήκυνσης των δανείων, δήλωσε ο οικονομικός σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου, κ. Ηρακλής Πολεμαρχάκης, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης σε εκδήλωση στο London School of Economics, μεταδίδει το Bloomberg.

«Το θέμα του χρέους πρέπει να αντιμετωπιστεί», δήλωσε σε συνέντευξή του ο κ. Πολεμαρχάκης. «Πιστεύω πως ο επανασχεδιασμός των 100 δισ. ευρώ που δόθηκαν από το ΔΝΤ και την ΕΕ, αυτό είναι κάτι που μπορεί εύκολα να γίνει», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προς το παρόν δεν χρειάζεται να μιλάμε για τίποτε άλλο πέραν ενδεχομένως του ευκολότερου, που είναι ο επανασχεδιασμός του δανείου της ΕΕ και του ΔΝΤ», τόνισε ο κ. Πολεμαρχάκης.

Προ ημερών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι ευνοϊκότεροι όροι για το δάνειο θα βοηθούσαν ώστε να αποφευχθεί η αναδιάρθρωση του χρέους, τονίζοντας πως μια αναδιάρθρωση που θα επέφερε απώλειες για τους ομολογιούχους, θα «κλείδωνε» εκτός αγορών τη χώρα για μια δεκαετία ή και περισσότερο.

«Για το πολύ άμεσο μέλλον, όλοι γνωρίζουμε πως η χρηματοδότηση που απαιτείται για τις ελληνικές τράπεζες καλύπτεται για τα επόμενα 2-3 χρόνια από το Μνημόνιο», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Πολεμαρχάκης.

«Σε ότι αφορά τις πιέσεις για αναδιάρθρωση, δεν υπάρχει πίεση αυτή τη στιγμή», δήλωσε. «Μεσοπρόθεσμα, συμφωνώ πως θα πρέπει να γίνουν υπολογισμοί, όμως όσο το ΔΝΤ και η ΕΕ στηρίζουν τις τράπεζες, πληρώνουν τα χρέη μας. Δεν νομίζω πως αυτό είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας απασχολεί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v